• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Erkek için ne yapmam lazım

Oğuz

Paylaşımcı
Merhabalar birçok kez muhabbet kuşlarim hakkında sorular sordum 😅 ve yine benzer bir konu ile karşınızdayım. Erkek kuşum kafeste dişi varken suluğa mineral bloğa ve tellere dişiye yapmadığı kadar kur yapıyor eğer dişi kur ötüşü yaparsa gidip ona kur yapmaya başlıyor ama fazla üstünlük kuramıyor yem kusma kaşıma uzun süredir var kafese koyduğum herhangi bir şeye kur yapmaya yelteniyor erkek 😂 ne olusa olsun hiç farketmez mama kabı da dahil ama en çok tellere yapıyor. Bazen aklı başına gelip kendisi dişiye gidip kur yapıyor dişiden karşılık gelsin veya gelmesin sizce bu sorunu nasıl çözebilirim eşyalara olan kurların önüne nasıl geçerim ?

Oğuz

Paylaşımcı
Bir zararı yok bunun dişi hazır olduğunda kurları ona yönelecektir ☺
İnşallah 15 günlük ayırma denedim dişi de arada tellere kur yapıyordu kendi kafesine dün birleştirdim arada kurlaşıyorlar ama bu zaten ayırmadan önce de oluyordu 😅

Oğuz

Paylaşımcı
Bir zararı yok bunun dişi hazır olduğunda kurları ona yönelecektir ☺
Dişi fazlasıyla kur yapıyor erkeğe erkek te aynı şekilde dişiye kur yapıyor yem kusma kaşıma var hatta dişi kuru fazla yapınca dayanamayıp tellere de kur yapıyor ama herhangi bir kuyruk kaldırma olmuyor kur yaparken daha çok eğilip erkeğin ayaklarına ısırmaya çalışıyor gibi 😅

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dişi fazlasıyla kur yapıyor erkeğe erkek te aynı şekilde dişiye kur yapıyor yem kusma kaşıma var hatta dişi kuru fazla yapınca dayanamayıp tellere de kur yapıyor ama herhangi bir kuyruk kaldırma olmuyor kur yaparken daha çok eğilip erkeğin ayaklarına ısırmaya çalışıyor gibi 😅
Acemi kuşun ne yapması gerektiğini bilmiyor sen diyorsun misal kuyruk kaldırmıyo bilmediğinden kaldırmıyor :))

Oğuz

Paylaşımcı
Acemi kuşun ne yapması gerektiğini bilmiyor sen diyorsun misal kuyruk kaldırmıyo bilmediğinden kaldırmıyor :))
Erkek ele alışkın bir kuş zaten alışkın kuşlarda ciftlesme zor oluyor diye biliyorum durmadan tellere kur yapması da alışkanlık haline geldi ama zamanla öğrenir umarım

Oğuz

Paylaşımcı
Dişinin ve yuvalığın hatta genel bir kafesin resmini görebilir miyiz
İki tünek iki yuva var dolap üstünde duruyorlar ilk olarak soldaki yuvayı aldım girişi büyük sultanlar için olduğunu öğrendim hiç o yuva ile ilgilenmedi ve yuvanın yanındaki tüneğe hiç geçmedi galiba o yuvadan korkuyor sağa ve solda iki yuva takmanın dişiyi yuvaya alistiricağini okumuştum sağa da küçük birtane yuvalık koydum ama ona da herhangi bir ilgisi yok ama o yuvadan kaçmıyor.

Üst Alt