• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Epilepsi

Mami

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Daha önce de yazmıştım kuşum geceleri tünekten düşüp bağırıyor vs. Diye 20 gün sonra bunu tekrar yaşadım veterinere götürdüm fakülteye epileptik nöbet geçirdiğini ve yapacak bir şey olmadığını b vitamini genel mineral takviyesi yapılmasının iyi olabileceğini söyledi. Başına gelen var mı? Hiç karşılaştınız mı böyle bir durumla? Bana önerileriniz var mı özellikle vitamin mineral konusunda.
# Kuşum geceleri 10-30 dk aralığında gelip giden nöbetler geçiriyor. Ayakları kasılıyor insandaki kramp gibi geldi bana kanatları da aynı şekilde elime aldığımda kaskatı okuyor kuş. Nöbet öncesi ve sonrası boş boş bakıyor çok acı çekiyor çok korkuyor şu ana kadar 6 kez geçirdi toplam #

hasan111

Aktif Üye
Dostum konularına baktım sanırım anneniz kuşu ezdikten sonra oldu.Öyle olduysa büyük ihtimal epilepsiden değil psikolojisi bozulmuştur aklına o an geliyordur hep.

Mami

Yeni Üye
Dostum konularına baktım sanırım anneniz kuşu ezdikten sonra oldu.Öyle olduysa büyük ihtimal epilepsiden değil psikolojisi bozulmuştur aklına o an geliyordur hep.
Cebabınız için teşekkür ederim ilk defa kuş besliyorum pek bi fikrim yok ama annemden hiç kaçmıyor aksine onu çok seviyor sadece ezildikten sonra bi kaç gün kaçmıştı ona hiç gitmek istemiyordu.
Sebebini sorduğumda veteriner hekime bir çok sebep olabilir dedi kafasını cama çarpmıştı bi kaç sefer çarpmadan olur mu dediğimde olabilir dedi. Açıkcası çok zor bi durumdayım ne sebebi belli ne çözümü 😪

hasan111

Aktif Üye
Tüyü kadar ömrü olur inşallah.Bence bi süre kafesten çıkarmayın bi kendine gelsin kuş yanında eşi varsa başka kafese alın gözlemleyin bi
Cebabınız için teşekkür ederim ilk defa kuş besliyorum pek bi fikrim yok ama annemden hiç kaçmıyor aksine onu çok seviyor sadece ezildikten sonra bi kaç gün kaçmıştı ona hiç gitmek istemiyordu.
Sebebini sorduğumda veteriner hekime bir çok sebep olabilir dedi kafasını cama çarpmıştı bi kaç sefer çarpmadan olur mu dediğimde olabilir dedi. Açıkcası çok zor bi durumdayım ne sebebi belli ne çözümü 😪
süre.

Mami

Yeni Üye
Tüyü kadar ömrü olur inşallah.Bence bi süre kafesten çıkarmayın bi kendine gelsin kuş yanında eşi varsa başka kafese alın gözlemleyin bi

süre.
😅 Öneriniz için teşekkür ederim ama onu kafeste tutmak ne mümkün yaramaz bir çocuk gibi adeta hiç durmuyor maşallah. Umarım bir daha yaşamayız her zaman olmuyor zaten iki geve yaşadık ilk gece 2 kez diğer gece 4 kez oldu sabaha kadar uyumuyoruz genelde o günlerde ertesi gün dinlenince kendine geliyor. Umarım tekar yaşamayız ama olası ihtimale karşı tüneğinin seviyesini indirdim ve kafes tabanını yumuşak şeylerde doldurdum. Zaten kafeste pek durmuyor sürekli dışarda. Tekrar teşekkür ederim çok sağolun 🙏🏻😊

hasan111

Aktif Üye
Sıpanın fotoğrafını görebilir miyim bi nazar duası okuyayım😅

Mami

Yeni Üye
Kuşların resimde üzerine kondukları bitki zararlı diye biliyorum küçük çocuklara zararlı oldugu yenmesi durumunda zehirlenme oluyor diye hatırlıyorum kuşlar bitkiyi kemirebilir bilginiz olsun
Aklıma gelmedi değil aslında ama bitkinin adını bilmediğim için araştıramadım ama baita

Mami

Yeni Üye
Kuşların resimde üzerine kondukları bitki zararlı diye biliyorum küçük çocuklara zararlı oldugu yenmesi durumunda zehirlenme oluyor diye hatırlıyorum kuşlar bitkiyi kemirebilir bilginiz olsun
Aklıma gelmedi değil aslında ama bitkinin adını bilmediğim için araştıramamıltım. Evimizde değil o bitki zaten dedemin evindeydi. teşekkür ederim 🙏🏻

Mami

Yeni Üye
Maşallah kuşlara erkek yetişkin dişi daha genç nöbet geçiren hangisi ve yavru yumurta beklentiniz var mı ☺
Nöbet geçiren erkek... Yumurta bilmiyorum yani gözlemliyorum internetten okuduğum kadarıyla ama şöyle bizim kuşlar başta çok kavga ediyordu özellikle dişi hep kaçıyor yada erkeğe gece uyurken zarar veriyordu bi yerde okudum ayırın diyordu 2 günde 1 ayrdım baya ısındılar dişi biraz sakinleşti şu sıralar bugün şüphelendik yumurtadan bakalım

Limon time

Aktif Üye
Malesef tamamen geçmiş değil. Fakat veteriner hekim b vitamini başladı. Nöbetler arası uzadı.
B vitaminini iğne olarak mı veriyor yada hastalığa nasıl bı tani koydu acaba veteriner ben çözemedim bu hastalığı benim kuşum da aynı rahatsızlığı geçirdi kurtaramadik maalesef gece bağırarak tunekten attı kendini sürekli ayakları kasıldı başı geriye gitti veteriner de çözemedi

Mami

Yeni Üye
B vitaminini iğne olarak mı veriyor yada hastalığa nasıl bı tani koydu acaba veteriner ben çözemedim bu hastalığı benim kuşum da aynı rahatsızlığı geçirdi kurtaramadik maalesef gece bağırarak tunekten attı kendini sürekli ayakları kasıldı başı geriye gitti veteriner de çözemedi
Başınız sağolsun. Her ayın ilk 5 günü suyuna karıştırıyoruz. B vitamini eksikliğinden olabileceğini söyledi. İşe yararsa b vitaminidir sorun dedi. Henüz yeni başladık vermeye. Sizinki ne kadar sürdü peki.

Limon time

Aktif Üye
Başınız sağolsun. Her ayın ilk 5 günü suyuna karıştırıyoruz. B vitamini eksikliğinden olabileceğini söyledi. İşe yararsa b vitaminidir sorun dedi. Henüz yeni başladık vermeye. Sizinki ne kadar sürdü peki.
[/QUOTEbenim kuşumun durumu daha ağırdı küçük olduğundan atlatamadi iğne vurduk biz bı kere diğer gün de kaybettik zaten

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Veterinerin önerdiğini yapın ve mineral, calsiyum yanı grit kum ve kalamar kemigi verin..birde iki tinegi birleştirin konduğu yer geniş ve destekli olsun yada dal şeklinde tünek koyun