• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ense damlası uyuşukluk yapar mı?

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba kuşumu bugün veterinere götürdüm, ense damlası verdi bi enjektörde. Onu uyguladıktan sonra biraz durgunlaştı uyku halinde hep. Fazla damlatmış olabilir miyim? Yoksa normali mi böyle?

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba kuşumu bugün veterinere götürdüm, ense damlası verdi bi enjektörde. Onu uyguladıktan sonra biraz durgunlaştı uyku halinde hep. Fazla damlatmış olabilir miyim? Yoksa normali mi böyle?
Kaç damla damlattınız ve ilaç ismi nedir

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kaç damla damlattınız ve ilaç ismi nedir
Reçeteye yazmıştır diye sormadım ama baktım şimdi sadece dış parazit olarak yazmış. Bana 2 damla damlat demişti ama enjektörle zor oldu fazlası zarar verir mi?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Reçeteye yazmıştır diye sormadım ama baktım şimdi sadece dış parazit olarak yazmış. Bana 2 damla damlat demişti ama enjektörle zor oldu fazlası zarar verir mi?
Normalde 1 damla yapıyoruz biz uygulama şeklini anlattımı kuşun onu ağzına almaması gerekiyor. O yüzden ensesine yapılır bir damla oda tüy üzerinden değil tüyün dibine yapılır

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Normalde 1 damla yapıyoruz biz uygulama şeklini anlattımı kuşun onu ağzına almaması gerekiyor. O yüzden ensesine yapılır bir damla oda tüy üzerinden değil tüyün dibine yapılır
Evet enseye tüyleri kaldırarak direkman etine uyguladım. Ama 2 damlayı özellikle vurguladı yani enjektöre çekip verdiği miktar da varla yok arasıydı zaten. 2 değil de 3 olmuştur en fazla. Çok geldiyse bi zarar verir mi diye panik oldum fakat kendisinin çenesi ve iştahı açıldı az önce. Sorun yok gibi görünüyor teşekkürler ☺

Bahar Y.

Müdavim
1 damladan fazlası zararlı hatta istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor dikkat edin yinede :)

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
1 damladan fazlası zararlı hatta istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor dikkat edin yinede :)
Önce burda bi araştırsaymışım keşke 😑 peki nası yan etkileri oluyor? ne zaman ortaya çıkar eğer zarar gördüyse?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Fazlası zararlı evet ama halsizlik yapman en fazla tüy döker

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Çok teşekkürler ☺