• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

En düşük kaç derecede üretim yapabilirim. Videoya bi bakın

acemiüyee

Aktif Üye

Adam karlı havada üretiyo

Ben en düşük kaç derecede üretebilirim kışın bodrum katta.

8-10 derecede üretiyom diyenler var.

burche

Paylaşımcı

Öyle yapanlar var evet ama kuşlar için ideal sıcaklık 20-25 arası daha çok 22. Evet belki yumurta alırsınız ama verimi soğuk oluşu hem düşürür hem de neme ekstra dikkat etmeniz gerekir . Nem sıcağı daha sıcak soğuğu daha soğuk hissetmemize neden olur. %70-75 düzeylerinde olması lazım ideal nem olarak 22.5 derece civarı sıcaklıkla çünkü gelişme sürecinde eğer kuşların bulunduğu ortamda nem az olursa yumurta içindeki yavrunun zarı kurur. Yavru zarı delerek yumurtadan çıkış yapamaz. Odadaki nem oranı %80-90 derecelerdede olursa yumurta içerisindeki hava kesesinde su birikir ve yavru boğulur. Eğer sıcaklık 10 derece olursa ortami daha soğuk hissedebilirler nemden dolayı buda dediğim gibi hem verimi düşürür hem de kuşun bağışıklık sistemi zayiflayabilir buda onu hastalıklar için açık hedef haline getirir evet yumurta alabilirsiniz belki ama sonrasında kuşunuz zarar görebilir birde o üretim yapanlar büyük ihtimalle bir anda 22 dereceden 10 dereceye dusurmemistir bir alışma süreci illaki vardır yoksa adapte olamaz .şahsi fikrim kuşu tehlikeye atmaya gerek yok soğuk bodrumdansa ışık gören sıcak evinizde ve doğru nem sıcaklıkla üretmek daha mantıklı her açıdan.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör

İnanılır gibi değil çok şaşırdım 🤔 karlı ortamda kuşun 1 günde hasta olup ertesi gün ölmesi gibi durum olağandır , kuşlar bizlerden çok daha düşüktür bağışıklık olarak , tabi güvercin ile muhabbet ikisi de kuştur fakat güvercin bağışıklığı yüksektir kışın dayanırlar, Bodrum'da gün ışığı olmadığından kuşlar zayıf düşecektir tam teçhizat takviyelerle üretmek gerekir , ideal sıcaklık 21-27 arasındadır

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İnanılır gibi değil çok şaşırdım 🤔 karlı ortamda kuşun 1 günde hasta olup ertesi gün ölmesi gibi durum olağandır , kuşlar bizlerden çok daha düşüktür bağışıklık olarak , tabi güvercin ile muhabbet ikisi de kuştur fakat güvercin bağışıklığı yüksektir kışın dayanırlar, Bodrum'da gün ışığı olmadığından kuşlar zayıf düşecektir tam teçhizat takviyelerle üretmek gerekir , ideal sıcaklık 21-27 arasındadır
Ankara Haymana ilçesinde kümeste kışın doğan muhabbet kuşları oldu arkadaşımın, karda yaşadılar yemleri yerde kar içinde yediler, fakat Kurban olduğum öyle bir yaratmış ki.. 🤲
Tüyleri daha kalındı😊🤲
Yazı kış kümesteler, nerede olurlarsa orada alışıp çoğalıyorlar🐦😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Ankara Haymana ilçesinde kümeste kışın doğan muhabbet kuşları oldu arkadaşımın, karda yaşadılar yemleri yerde kar içinde yediler, fakat Kurban olduğum öyle bir yaratmış ki.. 🤲
Tüyleri daha kalındı😊🤲
Yazı kış kümesteler, nerede olurlarsa orada alışıp çoğalıyorlar🐦😊
Bünye ile alakalı olabilir sanırım hocam ,doğada yaşayan ,doğan ,büyüyen kuşların çamurlu su içip sağlıklı kalması gibi 😅 bizimkiler öyle mi üflesem hasta oluyorlar 🤣

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Hocam Almanya‘da pek çok üretici ile konuşma fırsatım oldu. Burada insanlar çoğunlukla ayrı kafesler yerine bahçelerine kurdukları büyük salma kafeslerde üretim yapıyorlar. Burada da kış ayları çok sert ve soğuk geçiyor, ama kuşlar doğdukları andan itibaren dışarda yaşadıkları için şartlara uyum sağlayabiliyorlar. Aynı zamanda salmalarda kapalı, rüzgar almayan, ısıtıcılı(veya teraryumlardaki gibi ısı lambalı) alanlar oluyor ve kuşlar istedikleri gibi girip çıkabiliyorlar. Ben de ilk gördüğümde bu egzotik türlerin bu şartlarda yaşayabiliyor olmalarına çok şaşırmıştım ama uygun şartlar sağlandığı sürece bunu da başarıyorlar. 😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Hocam Almanya‘da pek çok üretici ile konuşma fırsatım oldu. Burada insanlar çoğunlukla ayrı kafesler yerine bahçelerine kurdukları büyük salma kafeslerde üretim yapıyorlar. Burada da kış ayları çok sert ve soğuk geçiyor, ama kuşlar doğdukları andan itibaren dışarda yaşadıkları için şartlara uyum sağlayabiliyorlar. Aynı zamanda salmalarda kapalı, rüzgar almayan, ısıtıcılı(veya teraryumlardaki gibi ısı lambalı) alanlar oluyor ve kuşlar istedikleri gibi girip çıkabiliyorlar. Ben de ilk gördüğümde bu egzotik türlerin bu şartlarda yaşayabiliyor olmalarına çok şaşırmıştım ama uygun şartlar sağlandığı sürece bunu da başarıyorlar. 😊
Çok maceralı ve güzel ortama benziyor hocam keşke bende orda kuş olsaydım 😅 evet haklısınız uygun ortamda doğuştan alışık olduklarında yaşayabilirler 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Konu sahibine de önerim hiçbir şekilde ev ortamında büyüyen kuşları böyle bir salmaya almayın. Salma üretimi normal şartlarda çok önermiyoruz çünkü aynı kandan kuşlar çiftleşebiliyor, bu da yavrularda iç organ yetmezlikleri başta gelmek üzere birçok soruna neden olabiliyor. Hele ki bu şartlar altında üretim deneyiminiz yoksa kayıplar çok olabilir. Peki siz neden düşük sıcaklıkta üretim yapmak istiyorsunuz ben de size sorayım? 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Konu sahibine de önerim hiçbir şekilde ev ortamında büyüyen kuşları böyle bir salmaya almayın. Salma üretimi normal şartlarda çok önermiyoruz çünkü aynı kandan kuşlar çiftleşebiliyor, bu da yavrularda iç organ yetmezlikleri başta gelmek üzere birçok soruna neden olabiliyor. Hele ki bu şartlar altında üretim deneyiminiz yoksa kayıplar çok olabilir. Peki siz neden düşük sıcaklıkta üretim yapmak istiyorsunuz ben de size sorayım? 😊
Anladığım kadarıyla apartman altı bodrum, zaten orda kuşlar havasızlıktan, oksijensizlik ve duvar rutubetinden hasta olacaklardır😔hastalık bir anda oluşur ve hepsini kaybedersiniz, doğru kan bağı çok önemli gen bozukluğu olur illaki olur😔
Fazla kuş koyup ölmelerini izlemektense 1 - 2 çift kuşun yaşam kalitesini yükseltip sıcak ve havadar bir ortamda üretebilirsiniz🤲😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bünye ile alakalı olabilir sanırım hocam ,doğada yaşayan ,doğan ,büyüyen kuşların çamurlu su içip sağlıklı kalması gibi 😅 bizimkiler öyle mi üflesem hasta oluyorlar 🤣
Soğuk yada sıcak değil ani hava değişimi ve hava akımı kuşları hasta eder. Yazın ceryanda kalmamalı bunun için. Yada gün boyu soğuk odada durup ayy üşürmü acaba diye hooop sıcağa alınmamalı. Yada tam tersi 👍🏻

Üst Alt