• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Elle Besleme Maması Önerisi

Minik35

Aktif Üye
Arkadaşlar yakın zamanda gittiğim bir veteriner kuşum kendisini yeterince besleyemediği (ishali vardı, iştahsızdı) zamanlarda veya haftada 1 kere normal şekilde bu mamayı vermemi tavsiye etti. Eğer kendisi yiyorsa püre şeklinde bırakabilirsin, yiyemiyorsa sulandırıp şırınga ile vermelisin dedi. Bilenler fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Tarif ektedir :
Ekli dosyayı görüntüle 9446

beyyza02

Müdavim
bebe bisküvisini yumurta maması için de öneriyolardı şahsen ben asla tavsiye etmiyorum. başka bir alternatif bulunmalı. etimek de var🤦‍♀️ ustalar bir baksın ama bu kadar hazır şey kuşa nasıl iyi geliyor anlayamadım. hazır yumurta mamaları var bence ondan edinebilirsiniz. ve burada güzel mama tarifleri var aratıp bakabilirsiniz. ayrıca bu mamayı 3 4 saatten fazla önünde tutmayın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence hazır alın çünkü içinde öğütülmüş çok tahıllar var 👍

Minik35

Aktif Üye
bebe bisküvisini yumurta maması için de öneriyolardı şahsen ben asla tavsiye etmiyorum. başka bir alternatif bulunmalı. etimek de var🤦‍♀️ ustalar bir baksın ama bu kadar hazır şey kuşa nasıl iyi geliyor anlayamadım. hazır yumurta mamaları var bence ondan edinebilirsiniz. ve burada güzel mama tarifleri var aratıp bakabilirsiniz. ayrıca bu mamayı 3 4 saatten fazla önünde tutmayın.
Bilmiyorum ki, kendim sadece haşlanmış yumurta verdim, havuç püresi koydum sindirime iyi geliyormuş diye. Kendisi şimdi yem yemeye başladı zaten.

beyyza02

Müdavim
Bilmiyorum ki, kendim sadece haşlanmış yumurta verdim, havuç püresi koydum sindirime iyi geliyormuş diye. Kendisi şimdi yem yemeye başladı zaten.
inşallah iyi olur. ben de sizin gibi yaptım kuşlarım yaklaşmadı bile. eğer yiyorsa bu karışıma tarçın, ceviz de koyabilirsiniz. ama her hafta yapmak zor olabilir. hazırını bizimkiler çok sevdi edinin derim :) her pet shopta olur sanıyorum.

Minik35

Aktif Üye
inşallah iyi olur. ben de sizin gibi yaptım kuşlarım yaklaşmadı bile. eğer yiyorsa bu karışıma tarçın, ceviz de koyabilirsiniz. ama her hafta yapmak zor olabilir. hazırını bizimkiler çok sevdi edinin derim :) her pet shopta olur sanıyorum.
Teşekkürler önerileriniz için, üşenmeden forumda bulduğum tarifleri de deneyeceğim😇👊🏾

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İzmir'de Bornova'da veterinerler var onlarda sulphamezatin bulunur internetten iletişim bilgileri var.. besleme maması bulamazsaniz benimle irtibata geçiniz yardımcı olurum 👍

Minik35

Aktif Üye
İzmir'de Bornova'da veterinerler var onlarda sulphamezatin bulunur internetten iletişim bilgileri var.. besleme maması bulamazsaniz benimle irtibata geçiniz yardımcı olurum 👍
Telefonla aradığım yerler bu ilacın kuşa çok ağır gelebileceğini, artık sadece büyükbaşlar için reçete ile kullanıldığını hiç bir veterinerden temin edemeyeceğimi söylediler. Nereyi aradıysam elimizde yok ve biz kanatlıya bakmıyoruz zaten dediler.
Mama için de ayrıca teşekkür ederim, bulamazsam sizinle irtibata geçerim.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
el besleme için A21'i öneririm, normal hazır mamada ise cede çok iyidir.
Kuşunuz gerçekten beslenemiyorsa el besleme alabilirsiniz.

Kendi yapacağınız mamalara cici bebe , etimek , pirinç unu, mısır unu gibi şeyler kullanmamanızı öneririm.
Cede mamayı havuç yada kırmızı pancar gibi bir sebze ile nemlendirip verebilirsiniz.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Nurdbird a21 en sık tercih edilen mama eğer ki şayet bulamazsanız ben bazı bebelac ürünü vardı ondan veriyordum ama hangisi olduğunu hatırlayamadım bazısında muhabbet kuşumu ishal eden gıdalar vardı hatırlarsam yazarım 😊

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ama kesinlikle imkanınız varsa kuşlar için elle besleme maması satan yer bulunuz yaşadığınız yerde üretim yapan arkadaşları bulabilirseniz onlar sizi yönlendirir nerden aldıklarını