• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yaklaşık 20 günlük muhabbet kuşumu anne baba beslemediği için elle besleyeceğim fakat termometre olmadan mamanın doğru sıcaklıkta olduğunu nasıl anlayabilirim? Çok sıcak olursa kursağı yanacağından, çok soğuk olursa da mamayı sindiremeyeceğinden korkuyorum. Termometresiz 39-40 dereceyi anlamanın bir yolu var mı?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba. Oda sıcaklığında olan hazır su ile yapabilirsiniz sıkıntı olmaz. Zaten 20 günlük ise en fazla bir hafta verin,sonrasında yeme alıştırma yaparsınız.
Tamamdır öyle yapayım o zaman çok teşekkürler hocam

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Cinsiyeti ne zaman belli olur acaba 😊 bir de mamayı yerken çok pisleniyor ben ılık nemli bir bezle veya kulak çubuğuyla silmeye çalışıyorum ama yine temizleyemediğim yerleri oluyor. Acaba bir miktar su koysam kendi kendini temizler mi yoksa daha çok mu küçük?
64004918-3A90-475A-B7C8-4DDF684869BA.jpeg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cinsiyeti ne zaman belli olur acaba 😊 bir de mamayı yerken çok pisleniyor ben ılık nemli bir bezle veya kulak çubuğuyla silmeye çalışıyorum ama yine temizleyemediğim yerleri oluyor. Acaba bir miktar su koysam kendi kendini temizler mi yoksa daha çok mu küçük?
Ekli dosyayı görüntüle 57411
Temizlik için küçük. Ben prenses diyorum 🤗

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 57411
Daha minnacık bu mubiş. Maşallah sübhanallah.😍
Su koymayın hasta olur bu seferde. Zamanla öğrenir kendini temizlemeyi.
Bende prens diyorum. 🤭

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Çok hızlı büyüdü gerçekten de ☺. Bana dişi gibi geliyor ama siz de müsait olduğunuzda tekrar bakabilir misiniz @Kübra Ö. ve @Semiha S. hocam?
IMG_2936.jpegIMG_2942.jpegIMG_2938.jpeg1058AD8F-A08E-4997-AB46-E2DD24633CB4.jpegA724D0EB-353C-43B2-8035-4EE2ECD5C658.jpeg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba sevgili @Dino yavrularda gaga komple siyah olduğunda dişi olur diye biliyorum ama yinede hocalarımız bilir. Bence minik bir fıstk💓😊🐦tüyü kadar ömrü uzun olsun sağlıkla afiyetle 😊🐦💓

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba sevgili @Dino yavrularda gaga komple siyah olduğunda dişi olur diye biliyorum ama yinede hocalarımız bilir. Bence minik bir fıstk💓😊🐦tüyü kadar ömrü uzun olsun sağlıkla afiyetle 😊🐦💓
Öğrenmiş oldum ben de Demet abla, ben yaşıyla alakalı daha henüz çok bebek olduğu için komple siyahtır diye düşünüyordum ☺. İsmini de fıstık koymuştum isabet oldu 🥰. Teşekkür ederiz iyi dileklerin için.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Öğrenmiş oldum ben de Demet abla, ben yaşıyla alakalı daha henüz çok bebek olduğu için komple siyahtır diye düşünüyordum ☺. İsmini de fıstık koymuştum isabet oldu 🥰. Teşekkür ederiz iyi dileklerin için.
Hadi bakalım sonuç ne olcak maşallah maşallah çok tatlı😊🐦Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu 🤲💓😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Maşallah sübhanallah minnoşa. 😍
Bana erkek gibi geldi.
Bekleyip göreceğiz artık hocam ☺. Ben belki yavruyken bir eş alırım birlikte büyürler diye düşünüyordum yoksa cinsiyetinin önemi yok, elimde büyüdü benim bebeğim oldu. İki üç aylıkken anlaşılır seviyeye gelir o zaman düşünürüm artık. Teşekkür ederim ☺

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba, konuyu güncellemek istedim çünkü fıstığın cere rengi biraz daha oturdu gibi . Birkaç fotoğraf ekliyorum, burun deliklerinin etrafı iyice beyazlaştığı için bence dişi 😊.

Ayrıca fotoğrafları çekerken ceresinde soyulmalar olduğunu fark ettim. Bu normal mi, kendi haline mi bırakmalıyım yoksa müdahale gerektiren bir durum mu acaba?
IMG_3277.jpegIMG_3278.jpegIMG_3272.jpeg

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba, konuyu güncellemek istedim çünkü fıstığın cere rengi biraz daha oturdu gibi . Birkaç fotoğraf ekliyorum, burun deliklerinin etrafı iyice beyazlaştığı için bence dişi 😊.

Ayrıca fotoğrafları çekerken ceresinde soyulmalar olduğunu fark ettim. Bu normal mi, kendi haline mi bırakmalıyım yoksa müdahale gerektiren bir durum mu acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 58614Ekli dosyayı görüntüle 58615Ekli dosyayı görüntüle 58616
Merhabalar
Bu çok tatlı bir dişi mâşâallâh 😊
Cerede hafif soyulmalar olabiliyor isterseniz tatlı badem yağı sürebilirsiniz gaga ve cere bakımı için

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhabalar
Bu çok tatlı bir dişi mâşâallâh 😊
Cerede hafif soyulmalar olabiliyor isterseniz tatlı badem yağı sürebilirsiniz gaga ve cere bakımı için
Teşekkürler ☺ içimi rahatlattınız. Ben forumda biraz cere soyulması konularına baktım ama kızgınlık döneminden kaynaklı soyulmadan mantara kadar bir sürü farklı neden çıkınca kafam karışmıştı çok iyi oldu öğrendiğim. Badem yağı sürücem hemen 🤗

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkürler ☺ içimi rahatlattınız. Ben forumda biraz cere soyulması konularına baktım ama kızgınlık döneminden kaynaklı soyulmadan mantara kadar bir sürü farklı neden çıkınca kafam karışmıştı çok iyi oldu öğrendiğim. Badem yağı sürücem hemen 🤗
tatlı badem yağı olmasına dikkat edin

Üst Alt