• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Eğitimsiz 8 aylık sultan papağanı eğitilir mi

suley.

Yeni Üye
Merhaba, dün 8 aylık erkek lutino sultan papağanı sahiplendim. Evden aldım ama aldığım evde çok sayıda kuş vardı ve bakımsız diyebileceğim bi alanda yaşıyorlardı. Aldığım sultan papağanı çok agresif çok sert bir şekilde elimi ısırıyor kafesinde de çok tedirgin. Böyle bi kuşun eğitilme ve alışma ihtimali var mı? Biraz bakındığımda yavru halde eğitilmediği sürece vahşi kalacağı yazıyordu bu nedenle endişelendim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, dün 8 aylık erkek lutino sultan papağanı sahiplendim. Evden aldım ama aldığım evde çok sayıda kuş vardı ve bakımsız diyebileceğim bi alanda yaşıyorlardı. Aldığım sultan papağanı çok agresif çok sert bir şekilde elimi ısırıyor kafesinde de çok tedirgin. Böyle bi kuşun eğitilme ve alışma ihtimali var mı? Biraz bakındığımda yavru halde eğitilmediği sürece vahşi kalacağı yazıyordu bu nedenle endişelendim
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Fotoğraf paylaşır mısınız lütfen
Eğitilir fakat çok sabır ister eğer ki kötü muamele yapılmış ürkmüş ise eğitim almayabilir

suley.

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Fotoğraf paylaşır mısınız lütfen
Eğitilir fakat çok sabır ister eğer ki kötü muamele yapılmış ürkmüş ise eğitim almayabilir
Emin değilim fakat öyle hissettirdi aldığım kişi bana. Salt çoğaltma amacına yönelik bir yere benziyordu kafesi çok küçüktü, gagası da ısırdığı için önden hafif törpülenmiş o yüzden travmalı olduğunu düşünüyorum şuan düne göre daha sakin

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Yeni bireyiniz hanenize hayırlı olsun inşallah
Bence eğitirsiniz biraz zaman alacak ama sonucunda alışır 👍ilk olarak ayaklarina ve cere kısmına 5 günlük günde bir kez badem yağı sürebilirsiniz.vitaminleri ve probiyotigi haftalık düzenli olarak verelim.yem yediğinden emin olunuz ve daldari veriniz.Egitimin ilk aşaması kafes içinde eğitimdir, kendisi elinize geldiginde o zaman cikarabilirsiniz Evde sanırım çiçek var ve kemirmesine izin vermeyin dikkat edelim zehirli bitkiler var .yere koyduğunuz taşı kafese takmak daha hijyenik olacaktır 😊

suley.

Yeni Üye
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Yeni bireyiniz hanenize hayırlı olsun inşallah
Bence eğitirsiniz biraz zaman alacak ama sonucunda alışır 👍ilk olarak ayaklarina ve cere kısmına 5 günlük günde bir kez badem yağı sürebilirsiniz.vitaminleri ve probiyotigi haftalık düzenli olarak verelim.yem yediğinden emin olunuz ve daldari veriniz.Egitimin ilk aşaması kafes içinde eğitimdir, kendisi elinize geldiginde o zaman cikarabilirsiniz Evde sanırım çiçek var ve kemirmesine izin vermeyin dikkat edelim zehirli bitkiler var .yere koyduğunuz taşı kafese takmak daha hijyenik olacaktır 😊
Teşekkür ederim. Şuan kafesin kapağını bile açamıyoruz saldırıyor ve korkuyor. Birkaç gün kendi haline bırakalım dedik sadece kafesin önüne geçip sohbet ediyoruz 😄 gaga taşını da malesef kendisi yere düşürdü almamıza izin vermiyor , yerine direkt yenisini takacağım . Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
O derece korkuyoruz diyorsunuz 😅o zaman işimiz çok zor olacak.isirmasina izin verirseniz daha çabuk alışırsıniz 😊 kafesi omuz hizasından yüksekte tutarsanız güvenini daha çabuk kazanırsınız 👍

Üst Alt