• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Düzenli bir uyku için ne yapmam gerekiyor.

rilish26

Müdavim
İyi akşamlar muhabbet kuşum 7 aylık falan genelde öğlen 1 gibi kafesinden çıkarıyorum bazen televizyon kapanan kadar yani 10.30-11 e kadar falan bazen de 5-7 arası kafesine giriyor oradaki oyuncakları ile oynuyor yemek yiyor falan ben de kapatıyorum. Ancak dikkatimi çekti biraz rahatlatıcı bir müzik açarsam öğlen vakti çıkarınca dışarıdaki tüneğinde uyku moduna geçiyor. Bu da bana acaba uykusu düzgün alamıyor mu gibi bir soru işareti oluşturuluyor. Kendisi salonda kalıyor ve 10.30 dan sonra odayı boşaltıyorum galiba uykusunu tam alamıyor bunu sağlamak için ne yapmam gerekiyor acaba

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba gece sizinle uyusun öyle alıştirin ve verdiğiniz yem, katkıları görelim bide kuşunuzun ve dışkı resmi görelim 👍

rilish26

Müdavim
Merhaba gece sizinle uyusun öyle alıştirin ve verdiğiniz yem, katkıları görelim bide kuşunuzun ve dışkı resmi görelim 👍
Dışkıda sorun yok entrobac gerwit ve tüyde olduğu için haftada bir bt-amin veriyorum. Sürekli de hareketli yemesi içmesi de tamamdır. Yerine alıştığı için farklı yere koyunca genel olarak korkuyor ve tellerde duruyor sürekli o yüzden taşımıyorum yeri evin en sessiz ve sakin yeri gece için. Bizimle uyuması iyi değil oda tuvalete yakın gece sürekli ışık falan açılıyor rahatsız olabilir hayvan.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sizinle uyusun demem şu yani aynı saatte uyusun gece böylece uyku sorunu olmaz

rilish26

Müdavim
Sizinle uyusun demem şu yani aynı saatte uyusun gece böylece uyku sorunu olmaz
Yani bizim aile 1-2 de uyuyor da hayvan uykusunu alsın diye ben 10.30 da falan televizyonu kapattırıyorum ki uykusunu alabilsin diye. Mesela şu an kapandı her şey uyusun diye