• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Düzelmeyen dışkı

Baran55x

Yeni Üye
Merhabalar 2 ay önce sultan papağanı sahiplendim. Aldığımdan beri dışkısı için uğraşıyorum. Sürekli dışkısı değişiyor. Kahverengi, yeşil, sulu, bazen nadir de olsa normal dışkı yaptığını gözlemliyorum. İlk geldiğinde stresdendir diye düşünüp ellemedim. Ama bize ve ortama alıştı ancak dışkısı hala bozuk forumda önerilen herşeyi uyguladım. Halsizlik, iştahsızlık gibi bir durum yok hareketleri gayet iyi sabahları öterek uyandırıyor kafesten çıkmak için evi inletiyor. Ama hiçbir şekilde dışkısı düzelmedi. Son attığım dışkı bugünün dışkısı diğerleri önceki günlere ait.
IMG20250727085931.jpgIMG20250726092106.jpgIMG20250726092103.jpg
17543889177559133464941435913092.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun
İç parazit görünümlü dışkılar, idrarda bakteri renk değişikliği de yapmış
Zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olandan
Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
En az 10 gün yemine sebze meyvesine mercimek tanesi kadar günde 1 defa serpin ve yedirin
Düzelme ihtimali çok yüksek

Ekli dosyalar

Baran55x

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
İç parazit görünümlü dışkılar, idrarda bakteri renk değişikliği de yapmış
Zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olandan
Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
En az 10 gün yemine sebze meyvesine mercimek tanesi kadar günde 1 defa serpin ve yedirin
Düzelme ihtimali çok yüksek
Forumda önerilen herşeyi yaptığımı söylemiştim 11-12 gün zeolit tozu kullanıyorum bugün vermedim sadece

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba sizin başka bir hesabınız mı var forumda önerilen her şeyi yaptım demişsiniz zeolit tozu kullanmışsınız uzun süre anladığımız kadarıyla. ama bugün açılmış hesabınız. Net şekilde videosunu ekleyebilir misiniz. Daldarı tüketimi nasıl. Dışkılar fazla lekeli. Karaciğerinde sorun olabilir. Probiyotik verdiniz mi.

Baran55x

Yeni Üye
Merhaba sizin başka bir hesabınız mı var forumda önerilen her şeyi yaptım demişsiniz zeolit tozu kullanmışsınız uzun süre anladığımız kadarıyla. ama bugün açılmış hesabınız. Net şekilde videosunu ekleyebilir misiniz. Daldarı tüketimi nasıl. Dışkılar fazla lekeli. Karaciğerinde sorun olabilir. Probiyotik verdiniz mi.
Evet hesabım vardı 1-2 ay önce konu açmıştım başka birşeyle ilgili bu konudan değildi. O hesaba girişi kaybettim. Daldarı tüketmiyor. Probiyotik düzenli veriyorum 3 gün üst üste de verdim şuan klasik haftada 1 gün veriyorum bugün verdim hatta. Açıkçası hareketlerinde ben öyle gözüme batan sorun görmüyorum ama yinede anlatayım. Sabah kafes tabanında çırpınıp, tünekten tüneğe atlayıp şarkılar söyleyip kafesten çıkarma emri veriyor, lambada, dolapta zaman geçiriyor. Öğlen vakitleri biraz daha halsiz oluyor ama yine kafese girmek istemeyen bir kuş, ne zaman uzun süre dışarda durduktan sonra kafese koysam yem yiyip bolca şu içiyor iştahında da problem yok. Kuş kumu ve kalamar kemiği de tüketiyor hatta son zamanlarda biraz esneme tarzı bir hareket yapıyor boğaz temizleme gibi. Kuş kumunu biraz daha fazla tüketiyor son zamanlarda. Şöyle bu sabah çektiğim videolardan ekliyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Videoda sorun görünmüyor. Sadece dışkılar dediğim gibi fazla lekeli. Probiyotiğin zararı olmaz tekrardan üç gün üst üste suyu tazeleyerek verin. Ama benim diğer önerim karaciğer koruyucu temin etmeniz.

Baran55x

Yeni Üye
Videoda sorun görünmüyor. Sadece dışkılar dediğim gibi fazla lekeli. Probiyotiğin zararı olmaz tekrardan üç gün üst üste suyu tazeleyerek verin. Ama benim diğer önerim karaciğer koruyucu temin etmeniz.
Evet genel haraketlerinde problem yok. Karaciğer koruyucu hangi ürün alacağım ve nasıl, ne kadar kullanacağım?

Baran55x

Yeni Üye
Ayrıca bu ürün bir sorun olmasa bile rutin kullanılan bir ürün mü yoksa eğer sorun başka bir sorunsa gereksiz kullanımdan problem yaratabilir mi?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet genel haraketlerinde problem yok. Karaciğer koruyucu hangi ürün alacağım ve nasıl, ne kadar kullanacağım?
Versele laga avi chol yada röhnfried in sedochol ikisinden biri olabilir. Devedikeni tohumu unu da karaciğere katkı sağlıyor. Onu da haftada bir sevdiği sebzesine az miktar serpin. Karaciğerde sorun yoksa ürün kullanılsa herhangi bir yan etkisi yoktur. Çünkü ilaç önermiyorum size takviye öneriyorum. Karaciğer de olası bir problemi önler. Dışkılama bazıları fazla sarı lekeli. O yüzden karaciğerden şüphelendim. Siz bir müddet kullanın.