• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Duvara çarpma sorunu.

Fauna

Yeni Üye
Merhabalar, Yeni bir erkek sultan papağanı aldım 3 gün önce, dişiden ayrı durmak istemediği için beraber kafesteler, dişi papağanım ona çok yakın davranıyor kafasını eğiyor kaşıması için fakat erkeğin umrunda değil. Erkek uçarken sürekli duvara çarpıyor ve burnunu kanatıyor, kafeste dengesiz gibi duruyor ve sürekli kafesin tepesine bakıyor.. Kafes yeterince büyük sorun nedir anlamıyorum? Ve ayrıca dal darıdan başka hiçbirşey yemiyor. 1000032147.jpg1000032147.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha etrafa tam alışamamış ve yeni bir ortama adapte olmakta sorun yaşıyordur, etrafa tam adapte olmadan uçurmayın ve dişiye alışması için de zaman tanıyın 🙏 Keşke bir hafta kadar dişiyi korumak adına farklı kafeslerde yan yana dursalardı 🙏

Fauna

Yeni Üye
Daha etrafa tam alışamamış ve yeni bir ortama adapte olmakta sorun yaşıyordur, etrafa tam adapte olmadan uçurmayın ve dişiye alışması için de zaman tanıyın 🙏 Keşke bir hafta kadar dişiyi korumak adına farklı kafeslerde yan yana dursalardı 🙏
denedim 1 gün 1 gece ama ikiside birbirini görünce kafesin heryerine tırmanıyor ve bagırıyorlar.. erkek olan dişinin yanına geçince yemek yiyor yalnız yemiyor.. ve beraber kafeste oldukları zaman bağırmıyorlar.. birbirini ısırmıyorlar aksine anlaşıyorlar ama yinede haklısınız hastalık varsa bulaşmasın diye ayrı tutmalıydım umarım bir sorun olmaz..

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Daha sadece 3 gün olmus, ortam degistirmis. Bunlari yasiyor olmaniz cok normal. Ona biraz zaman taniyin, meyve, sebze, yumurta mamasi, cekirdek ikram edin neleri seviyor, neleri yiyor biraz ögrenmis olursunuz. Aylarca ayni kafeste olup birbirinin yüzüne bakmayan kuslar oluyor, sabir ve sans isi 😊. Burcak hocamizin da dedigi gibi 10 gün karantina uygulamaniz iyi olurdu. Bir daha alacak olursaniz aklinizda bulunsun. Simdilik ben olsam birbirlerini tam görecek sekilde yan yana farkli kafeslere koyarim. Uzaktan birbirlerini izlesinler, ötüssünler. Kafes disinda bir araya getirebilirsiniz ama gözetiminiz altinda olsun. Bir iki hafta sonra erkek kendini rahat hissederse ötüslere de baslayabilir. Anlasirlarsa, birbirlerini kasimaya baslarlarsa, sürekli beraber dururlarsa ayni kafese alirsiniz 👍🏻

Fauna

Yeni Üye
Daha sadece 3 gün olmus, ortam degistirmis. Bunlari yasiyor olmaniz cok normal. Ona biraz zaman taniyin, meyve, sebze, yumurta mamasi, cekirdek ikram edin neleri seviyor, neleri yiyor biraz ögrenmis olursunuz. Aylarca ayni kafeste olup birbirinin yüzüne bakmayan kuslar oluyor, sabir ve sans isi 😊. Burcak hocamizin da dedigi gibi 10 gün karantina uygulamaniz iyi olurdu. Bir daha alacak olursaniz aklinizda bulunsun. Simdilik ben olsam birbirlerini tam görecek sekilde yan yana farkli kafeslere koyarim. Uzaktan birbirlerini izlesinler, ötüssünler. Kafes disinda bir araya getirebilirsiniz ama gözetiminiz altinda olsun. Bir iki hafta sonra erkek kendini rahat hissederse ötüslere de baslayabilir. Anlasirlarsa, birbirlerini kasimaya baslarlarsa, sürekli beraber dururlarsa ayni kafese alirsiniz 👍🏻
teşekkür ederim, aynı kafesteyken dişi kafasını e1000032174.jpgğdi erkek kaşıdı birkez görebildim birbirinden ayrılmıyorlar bazen tıslıyorlar, dişi erkeği uçup nereye konacağını öğretti.. kendini duvara vurmadı bugün 😁 ama umarım melodik ötmeye başlar dişi mi diye tereddüt ediyorum acıkcası😁kanat altı böyle 2 yaşında

Üst Alt