• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Doğal Ağaç Tünekleri hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rob_Roy

Aktif Üye
Merhabalar, Hafta sonu şehir dışından Trabzon hurması ağacından iki adet kendimce uygun kalınlıkta dal kestim.
Küçük dalları ve budakları temizleyip eve getirdim.
Bu akşam önce sıcak suda bir yıkayıp üzerindeki kirlerden arındırmayı düşünüyorum.
Sonrasında sirkeli kaynar suda 15 dakika bekletip, ardından buhar makinasının fırçası ile dal yüzeylerini temizleyeceğim.
Bir saat kendi halinde kurumaya bırakıp arkasında 100 derece fırında kurutmayı düşünüyorum.
Sonrasında kafese yerleştirme planıma göre boylarını kısaltıp, tel aralarına geçmesi için çentikler açmayı planlıyorum.
Var mıdır yapılması veya düzeltilmesi gereken ilave bir işlem?

Sati

Tutkulu
Hocam merhabalar,
O kadar uğraş vermenize gerek yok düşüncesindeyim.

Pürmüzle biraz yakın yeterli olur, şahsen ben olsam bunu yapardım ki mevcut tüneklerimizi zaten belli aralıklarla ateşe gösteririz.

Rob_Roy

Aktif Üye
Aslında merak ettiğim bir konu da, daha önce yapan arkadaş varsa eğer; fırında kurutma işlemi sırasında bir koku çıkıyor mu? malum fırın daha sonra pişirme işlemlerinde kullanılacak, fırına rahatsız edici bir koku siner mi veya bir hijyen sorunu yaratır mı?

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Ben doğadan topladıklarımı virkons ile dezenfekte edip,fırınlamıştım.Hiçbir sıkıntı yaşamadım.Zaten düzenli aralıklarla tünekleri aynı şekilde virkons ile dezenfekte edip, önceden ısıtılmış 200 derecede fırınlıyorum.Belli bir süre hatırlamıyorum ama kuruduğunda çıkartıyorum genelde.

Furkan82828282

Müdavim
Merhabalar, Hafta sonu şehir dışından Trabzon hurması ağacından iki adet kendimce uygun kalınlıkta dal kestim.
Küçük dalları ve budakları temizleyip eve getirdim.
Bu akşam önce sıcak suda bir yıkayıp üzerindeki kirlerden arındırmayı düşünüyorum.
Sonrasında sirkeli kaynar suda 15 dakika bekletip, ardından buhar makinasının fırçası ile dal yüzeylerini temizleyeceğim.
Bir saat kendi halinde kurumaya bırakıp arkasında 100 derece fırında kurutmayı düşünüyorum.
Sonrasında kafese yerleştirme planıma göre boylarını kısaltıp, tel aralarına geçmesi için çentikler açmayı planlıyorum.
Var mıdır yapılması veya düzeltilmesi gereken ilave bir işlem?
Yapabilirsiniz bende yapıyorum sıkıntı yok

Rob_Roy

Aktif Üye
bir sorum daha var. hazırladığım tüneklere çentikler açarak kafes tellerine tutturmayı veya biraz uzun bırakarak tel üzerinde kalmasını planlıyorum.
civata somun vb.işlerle pek uğraşasım yok açıkçası. bu şekilde yapan kullanan var mı?

Furkan82828282

Müdavim
bir sorum daha var. hazırladığım tüneklere çentikler açarak kafes tellerine tutturmayı veya biraz uzun bırakarak tel üzerinde kalmasını planlıyorum.
civata somun vb.işlerle pek uğraşasım yok açıkçası. bu şekilde yapan kullanan var mı?
Ben böyle iki taraftsn teli bukiyotim

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba aynı gün içinde çift konu açmak yasaktır diğer konudan devam edin lütfen
Anlayışınız için teşekkür ederim
Kafeskuslari.com yöntemi
Kilit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt