• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Doğal Ağaç Tüneği

olivia

Yeni Üye
Kuşumun ayağının altında hafif soyulmalar fark ettiğim için ona ağaç dalı tünek satın aldım. daha önce tahta tünek kullanıyordum fakat hepsinin boyutunun aynı olması iyi değilmiş. Yeni aldığım tünekleri nasıl temizleyebilirim sirkeli suda bekletme vs küfe sebep olur mu? Direkt takmak istemiyorum

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kuşumun ayağının altında hafif soyulmalar fark ettiğim için ona ağaç dalı tünek satın aldım. daha önce tahta tünek kullanıyordum fakat hepsinin boyutunun aynı olması iyi değilmiş. Yeni aldığım tünekleri nasıl temizleyebilirim sirkeli suda bekletme vs küfe sebep olur mu? Direkt takmak istemiyorum
Merhaba sirkeli suda 2 saat bekletin sonra sıcak suda iyice yıkayın tünelleri güneş önüne koyun kendi kurusun ekstra kaynar su içinde de kalabilir dilerseniz başka herhangi bir şey yapmanıza gerek yok 🙏🏻 ayaklarına bakım olarak tatlı badem yağı alabilirsiniz aktardan kurumanın pullanmanın önüne geçer kulak çöpünün pamuğuna damlatıp kuşun ayaklarına sürebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba yıkayın ve ocakta tütsüleyin👍

Nora

Aktif Üye
Yardımsever üye
Merhaba yıkayın ve ocakta tütsüleyin👍
@Demet bükay Hanım'ın dediği gibi sirkeli su ile ovalayıp güzelce yıkayıp daha sonra ocakta kurutun , suda bekletmek ağaç ya da tahta tüneğin su çekmesine ve kurutsanız dahi formunun bozulmasına sebeb olur. Soyulma konusunda dikkat edilmesi gereken; hijyen , tüneklerde pürüz olmaması, oyuncaklarda ya da kafeste bu duruma sebebiyet verecek birşey olup olmamasına dikkat edin ,ayrıca soyulma kabuklanma bazında mı yoksa yara boyutunda mı ?

olivia

Yeni Üye
@Demet bükay Hanım'ın dediği gibi sirkeli su ile ovalayıp güzelce yıkayıp daha sonra ocakta kurutun , suda bekletmek ağaç ya da tahta tüneğin su çekmesine ve kurutsanız dahi formunun bozulmasına sebeb olur. Soyulma konusunda dikkat edilmesi gereken; hijyen , tüneklerde pürüz olmaması, oyuncaklarda ya da kafeste bu duruma sebebiyet verecek birşey olup olmamasına dikkat edin ,ayrıca soyulma kabuklanma bazında mı yoksa yara boyutunda mı ?
ne kabuklanma ne de yara acıkcası hafif bir soyulma ve kızarıklık kuşum cok hareketli kendini kafesin en ucundan diğer ucuna asırı sert sekilde atıyor ondan olduğunu düşünüyorum

olivia

Yeni Üye
ne kabuklanma ne de yara acıkcası hafif bir soyulma ve kızarıklık kuşum cok hareketli kendini kafesin en ucundan diğer ucuna asırı sert sekilde atıyor ondan olduğunu düşünüyorum
ocakta gazdan dolayı koku oluşmaz değil mi

erasantane

Yeni Üye
Farklı boylarda olması ayakları için iyi çünkü doğa da da kavrama yaptıkları dalların büyüklüğü vs farklılık gösteriyor ben şanslı olduğum içn köyden elma ve kiraz dalları bulup onu sirkeli su da yıkayıp fırında kurutma yapabiliyorum satın alınan dallar da ne kadar doğal olsa da işlemler var ve raflama da olurya akar ve parazit sorunu bile bulaşabilir . Bu yüzden kafese takmadan önce herşeyin dezenfekte edilmesi önemli bence

Üst Alt