• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Dışkısında kıvam ve renki değişiklikleri

crnlvgne

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkı kıvamı ve rengi
Merhaba arkadaşlar1 hafta önce balkona bu kuş geldi. Chatgpt hint papağanı dedi fakat ne kadarlık olduğu hakkında bir fikrim yok sanırım yavru. Yem yemiyor katı şeyleri yemiyor dal darı hariç sanırım daha bunun için uygun değil o yüzden ilk günler kendim mama hazırladım sürekli internetten tarif bakarak irmikli. Dün siparişim geldi Nutribird 21 mama ve dal darı veriyorum. Sorun şu ki kuşun kalasının rengi sürekli değişiyor bu normal mi? İlk zamanlar kahrengi idi sonra yeşile döndü kıvamı yumuşamaya başladı. Ve dünden beri Nurtibird mamadan beri çok sulu ve sarımsı.
aşağıya fotoları ekliyorum ilk foto nurtibirdden önce ikinci de sonrası

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle yeni bireyiniz hanenize hayırlı olsun ☺Tohum yemlerden hiç yemiyor mu? Hep mama verildiği için dışkılar cıvık ve sürekli farklı olması normal 👍

crnlvgne

Yeni Üye
Çok teşe
Merhaba öncelikle yeni bireyiniz hanenize hayırlı olsun ☺Tohum yemlerden hiç yemiyor mu? Hep mama verildiği için dışkılar cıvık ve sürekli farklı olması normal 👍
çok teşekkür ederim cevapladığınız için 🙂
Peki günde kaç öğün mama vermem lazım sizce? Yurtdışında yaşıyorum kuşu veterinere götüremedim daha, çevremde de bilgi sahibi birisi yok. Dal darısı gün içerisinde duruyor kafesinde, mama miktarını her yerde farklı görüyorum. 1 tatlı kaşığı ve boza kıvamında olacak diye biliyorum doğru mu? günde kaç kere vermem lazım sizce bir de? Cevaplarsanız gerçekten çok sevinirim😊
Ayrıca bazen kafeste tellerin arasına sokuyor kafasını aklım çıkıyor çıkaramayacak diye tamemen çıkmaya çalışıyor oradan. Evde yokken ne olacak bilmiyorum bu konuda önlem almam gerekli mi ne yapabilirim? Yoksa bu davranış normal mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Çok teşe

çok teşekkür ederim cevapladığınız için 🙂
Peki günde kaç öğün mama vermem lazım sizce? Yurtdışında yaşıyorum kuşu veterinere götüremedim daha, çevremde de bilgi sahibi birisi yok. Dal darısı gün içerisinde duruyor kafesinde, mama miktarını her yerde farklı görüyorum. 1 tatlı kaşığı ve boza kıvamında olacak diye biliyorum doğru mu? günde kaç kere vermem lazım sizce bir de? Cevaplarsanız gerçekten çok sevinirim😊
Ayrıca bazen kafeste tellerin arasına sokuyor kafasını aklım çıkıyor çıkaramayacak diye tamemen çıkmaya çalışıyor oradan. Evde yokken ne olacak bilmiyorum bu konuda önlem almam gerekli mi ne yapabilirim? Yoksa bu davranış normal mi
Eğer vaktiniz çoksa her 3 saatte bir 5-6 ml yedirin zamanınız kısıtlı ise günde 3 kez her seferinde 10-13 ml durumuna göre yedirin. Kafes aralıklar genişse dar telli kafes temin ediniz bu durum riskli sıkışıp kalmasın

Üst Alt