• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Dışkılardaki yem taneleri

Dilara2324

Paylaşımcı
Merhaba herkese, kuşum Bıcır 8,5 aylık olacak. Bana geldiğinde 1,5 aylıktı. Gayet enerjik, oyuncu ve iştahı da yerinde, yani gözlemlediğim kadarıyla bir sağlık problemi yok. Ancak resimlerde görebileceğiniz üzere bazı dışkılarında böyle yem taneleri var. Zamanla düzelir dedim probiyotik vs ile ama hala sorun devam ediyor. Sebebi ne olabilir? Şimdiden herkese teşekkürler.IMG_6027.jpegIMG_6026.jpegIMG_6028.jpeg

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 adet dışkı resmi tekrar eklermisiniz. Dışkıların rengi hep bu renk tonların da mı? Kusma yada kusma refleksi var mı? Tam olarak kullandığınız takviyeler nelerdir elinizde zeolit tozu var mı?

Dilara2324

Paylaşımcı
Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 adet dışkı resmi tekrar eklermisiniz. Dışkıların rengi hep bu renk tonların da mı? Kusma yada kusma refleksi var mı? Tam olarak kullandığınız takviyeler nelerdir elinizde zeolit tozu var mı?
Merhaba dışkıladığında ekleyeceğim yeni fotoğraflar. Hep bu tonlarda değil daha koyu ama fosforlu olmayan yeşil+beyaz yemsiz dışkıları da oluyor. Kusma ya da kusma refleksi yok. Zeolit tozu var elimde. Takviye olarak entrobac probiyotik var ve tüy dönemi için bt-amin forte var.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba dışkıladığında ekleyeceğim yeni fotoğraflar. Hep bu tonlarda değil daha koyu ama fosforlu olmayan yeşil+beyaz yemsiz dışkıları da oluyor. Kusma ya da kusma refleksi yok. Zeolit tozu var elimde. Takviye olarak entrobac probiyotik var ve tüy dönemi için bt-amin forte var.
3 gün üst üste probiyotik sonrası düzelmediyse 1 hafta 10 gün mercimek tanesi kadar zeolit verin ama yediğinden emin olun. Grit kumunuz var olduğunu düşünüyorum kum tüketimi nasıl eğer yine yine geçmezse röntgen gerekebilir.

Dilara2324

Paylaşımcı
3 gün üst üste probiyotik sonrası düzelmediyse 1 hafta 10 gün mercimek tanesi kadar zeolit verin ama yediğinden emin olun. Grit kumunuz var olduğunu düşünüyorum kum tüketimi nasıl eğer yine yine geçmezse röntgen gerekebilir.
Teşekkür ederim 🙏🏻 Grit kum var gözlemlediğim kadarıyla tüketiyor.

Üst Alt