• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dışkıda yem, kusma

gamze arat

Yeni Üye
merhaba. yaklaşık üç yaşlarında bir muhabbet kuşum var. arkadaşımın kuşuydu normalde. aşırı zayıflamış, öldü ölecek halde aldım. kursak beslemesi yapabiliyorum. en azından kilo alması için beslerim diye düşündüm. iki aydan fazladır bende. tam istediğimiz kadar olmasa da bayağı kilo aldık. artık ötüyor, hatta konuşuyor bazen. ama çoğunlukla halsiz duruyor. arkadaşım veterinere götürmüş önceden. suyuna ilaç vermiş ama işe yaramamış. şu anki durum ara ara kusuyor. kusmalar eskisi gibi şiddetli değil. üç günde bir gibi kusma sıklığı. dışkıda yem var hatta bazen sadece yem dışkılıyor. iki aydır kursaktan zeolitli(1) besleme yaptım çoğunlukla sabah akşam. artık yapmak istemiyorum. kilo aldı ama hayvan çok stres oldu. elle besleyince de kusmaya başlıyor. dal darı, aspur, normal yem veriyorum. aspur yediğinde dışkıda yem olmuyor ama daha çok kusuyor. kuş kumu da kullandım. belirtilerden mantar olabilir diye son çare zolax kullandım ama çözüm olmadı. kuş veterinerine götürme ihtimalim açıkçası yok şu anda. iç parazit olabilir mi acaba? megabakteriyse diye amphotericin etken maddeli ilaç da bulamadım. bana önerebileceğiniz bir şeyler olur mu? yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dışkıda yem sindirim problemine işaret. Probiyotik kullanıyor musunuz?
Kusmalar elle besleme sonrası oluyorsa normal bence.
Eğer diğer zamanlarda oluyorsa kusma salyalı ve kokulu mu?

gamze arat

Yeni Üye
probiyotik kullaniyorum. kusma sadece elle besleme sonrasi olmuyor ama ben besleyince anında kusuyor. koku bi kere hafif aldim gibi ama genelde koku yok.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
probiyotik kullaniyorum. kusma sadece elle besleme sonrasi olmuyor ama ben besleyince anında kusuyor. koku bi kere hafif aldim gibi ama genelde koku yok.
Merhaba, Aparatı yanlış kullanıyor olabilirsiniz, çünkü yukarıda kalırsa kuş direk kusar soluk borusuna kaçma ihtimali yüksek olur, aparatı çıkarırken yavaş çekin oda bulantıya sebep olur

gamze arat

Yeni Üye
Merhaba, Aparatı yanlış kullanıyor olabilirsiniz, çünkü yukarıda kalırsa kuş direk kusar soluk borusuna kaçma ihtimali yüksek olur, aparatı çıkarırken yavaş çekin oda bulantıya sebep olur
dediğiniz gibi o da var :( ben de bazen stres oluyorum, açmıyor ağzını. benim için de pek hoş bi işlem değil. mamayı doğru yere veremiyorum tam olarak. artık bıraktım elle beslemeyi. iki ay uzun bi süre. bu sabahki dışkıları da bu şekilde. çok küçük boyut olarak. içinde tek tük yem var.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
dediğiniz gibi o da var :( ben de bazen stres oluyorum, açmıyor ağzını. benim için de pek hoş bi işlem değil. mamayı doğru yere veremiyorum tam olarak. artık bıraktım elle beslemeyi. iki ay uzun bi süre. bu sabahki dışkıları da bu şekilde. çok küçük boyut olarak. içinde tek tük yem var.
Zeolit tozu temin edin sindirim sistemine çok iyi gelir ve bakteriyi önler