• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkıda sindirilmemiş yem

papağançiko

Aktif Üye
Merhabalar, 20 nisan tarihinde bağırsak enfeksiyonu nedeniyle antibiyotik kullanmıştık, 5 gün kullandık. dışkıda sindirilmemiş yemler oldu kullandığımız sürede. Antibiyotik tedavisinden sonra dışkıda yemler yoktu. Entrobac elime ulaşınca 3 gün üst üste suyuna kattım dün temiz su içti bugün tekrar bazı dışkılarında sindirilmemiş yemler var. Kusma yok, iştahı gayet yerinde, koku da alamadım. Grit kum var, kalamar kemiği de var ama bunları yemiyor. Tartamadım ama antibiyotik kullandığı sürede zayıflamıştı şimdi biraz daha toplarladı.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba antibiyotik bağışıklığı düşürebilir. Oğlumda antibiyotik kullanırken bizde de sindirilmemiş yemler görülmüştü antibiyotik ile eş zamanlı probiyotik takviyesi yaptık dışkılar düzeldi antibiyotik ile probiyotiği aynı sulukta da verebilirsiniz yada ağıza bir damla şeklinde de verilebilir. Ve ilaç bitimi üç gün daha probiyotik devam edilip kesilir. Muhtemelen siz de antibiyotik bağırsak florasını bozdu. Dün temiz su içti ise yarın da entrobac verin. Elinizde zeolit varsa onla da destekleyin.

papağançiko

Aktif Üye
Merhaba antibiyotik bağışıklığı düşürebilir. Oğlumda antibiyotik kullanırken bizde de sindirilmemiş yemler görülmüştü antibiyotik ile eş zamanlı probiyotik takviyesi yaptık dışkılar düzeldi antibiyotik ile probiyotiği aynı sulukta da verebilirsiniz yada ağıza bir damla şeklinde de verilebilir. Ve ilaç bitimi üç gün daha probiyotik devam edilip kesilir. Muhtemelen siz de antibiyotik bağırsak florasını bozdu. Dün temiz su içti ise yarın da entrobac verin. Elinizde zeolit varsa onla da destekleyin.
Cevabınız için teşekkür ederim, Uygulayacağım.