• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dışkıda düzensizlik

muhabbetkusum5

Aktif Üye
merhaba, kuşumun dışkısında uzun süredir gözlemlediğim bir düzensizlik var. sabahları sıvı dışkı yapıp akşamları dışkı daha toparlanıyor. bazen akşam da devam ediyor sıvı dışkılar. öneri sonucunda entrobac probiyotik ve gervit vitamin aldım ve iki haftadır düzenli olarak haftanın farklı günlerinde ikisinden de verdim. hafiften bir düzelme oldu ancak şu son birkaç gündür gündüzleri hep sıvı dışkı yapıyor. beslenme olarak normal muhabbet kuşu yemi ve şu süreçte daldarı veriyorum. ne yapacağımı bilemedim, bu sorun için yardımcı olacak tecrübeli yorumlarınızı bekliyorum.🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kağıt havlu üzerinde dışkı resmini görebilir miyim birde kuşları görelim yardımcı olalım

muhabbetkusum5

Aktif Üye
güncel dışkılar bu şekilde en son yaptığı biraz daha top şeklinde ama etrafı sıvımsı fotoğraflarda var. bir de poposuna dışkı yapışmış ama benim almama izin vermiyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuş tüyde mi? tüyleri çok düzensiz dışkı da çok kötü durmuyor

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Kuş tüyde mi? tüyleri çok düzensiz dışkı da çok kötü durmuyor
birkaç hafta önce tüy dökümündeydi b vitamin takviyesi yapmıştım her iki kuşuma da. şu anda kafeste tüy yok, sizce tüyde mi ben bilemedim. bir de dışkı kötü değil demişsiniz ancak hep sıvı dışkı yapıyor şu an yine yaptı. neyden dolayı oluyor bilmiyorum içerisi sıcak havalandırma da yapıyorum cereyanda asla kalmıyorlar. ve poposuna dışkı yapışmış temizlememe izin vermiyor. kendisi de alamamış belli ki.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
birkaç hafta önce tüy dökümündeydi b vitamin takviyesi yapmıştım her iki kuşuma da. şu anda kafeste tüy yok, sizce tüyde mi ben bilemedim. bir de dışkı kötü değil demişsiniz ancak hep sıvı dışkı yapıyor şu an yine yaptı. neyden dolayı oluyor bilmiyorum içerisi sıcak havalandırma da yapıyorum cereyanda asla kalmıyorlar. ve poposuna dışkı yapışmış temizlememe izin vermiyor. kendisi de alamamış belli ki.
Tüydeki kuşta dışkı sorunu oluyor malesef sizin kuşta daha tüyde siz b vitamini kullanmaya devam edin hafta 2 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde yulaf verin.Banyo yaptırın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Düzensiz dışkıları ben karaciğer e yorumluyorum kuşunuzun videosunu görebilirmiyim ayaklarını da çekin

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Tüydeki kuşta dışkı sorunu oluyor malesef sizin kuşta daha tüyde siz b vitamini kullanmaya devam edin hafta 2 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde yulaf verin.Banyo yaptırın.
veterinerin verdiği bu b vitaminini kullanıyorduk başka öneriniz var mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş yağlı sindirim ve karaciğer düzenleyici öneririm iştahı nasıl ne durumda?

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Kuş yağlı sindirim ve karaciğer düzenleyici öneririm iştahı nasıl ne durumda?
iştahında herhangi bir sıkıntı görmedim ama şu sıralar kendi yeminden pek değil, daha çok daldari yiyor. ben daldariyi bu aralar çok verdim dışkıdan ötürü belki o yüzden de daha fazla yedi bilmiyorum. peki bu dediğiniz düzenleyiciyi nasil ve nerden temin edip uygulayacağım? ne kadar zaman kullanacağım? aynı zamanda haftada bir kere farklı günlerde probiyotik ve vitamin veriyordum buna devam edecek miyim bu sürede?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu sorunların nedenleri çok ama başlıca nedeni evde verilen herşey ve aşırı ilaç yüksek doz bilinçsiz Beslenme

muhabbetkusum5

Aktif Üye
Bu sorunların nedenleri çok ama başlıca nedeni evde verilen herşey ve aşırı ilaç yüksek doz bilinçsiz Beslenme
geçen yaz ve bu yılın kış ayında uzun süreli ishal geçirmişti o sürede de antibiyotik gibi ilaçlar veteriner kontrolünde kullandık bunun etkisi mi oldu? beslenme olarak dediğim gibi normal muhabbet kuşu yemi daldari ve kendi hazır mamaları var ondan veriyorum. genel olarak bu şekilde. peki sindirim ve karaciğer düzenleyici demiştiniz nasıl uygulayacağım

muhabbetkusum5

Aktif Üye
hocam şimdi kafam karıştı kuşum tüy dökümünde mi yoksa sindirim ve karaciğer düzenleyici mi temin etmek gerekiyor? hepsini aynı anda nasıl uygulayacağım? sindirim ve karaciğer düzenleyici demiştiniz sindirim olarak probiyotikten mi bahsediyorsunuz? karaciğer düzenleyici için araştırma yaptım ama siz direkt adını, nerden temin edebilecegimi, nasıl uygulandığını, dozajıni ve ne kadar süre kuşa vereceğimi söylerseniz çok sevinirim. bir de bu sürede besin takviyesi nasıl olmalı hocam? ayrıca tüy dökümünde de denilmişti hepsini nasıl uygulayacağım, nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum 🙏 @Şehmus BAKIR @Tuğçe G.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Düzenli olarak probiyotik ve multivitamin verin 👍
Sindirim sistemi için doğal ilaç var kanatlı uzmanımıza yönlendirebilirim özelden bilgisini vereyim