• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkıda anormallik

beyzi

Aktif Üye
Bugün birazcık kabarık gördüm kuşumu bir bakar mısınız dışkısına, beyaz kağıtla da atarım koydum altına.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bugün birazcık kabarık gördüm kuşumu bir bakar mısınız dışkısına, beyaz kağıtla da atarım koydum altına.
Merhaba dışkı da köpürme iç parazit belirtisi. Zeolitli besleme yaparsanız kurtulursunuz. Kabarma ve iştahsızlık var mı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba, kuşunuz dil çıkarıp duran, combimix uyguladığımız, iyileşen bıdık değil miydi? O hareketi hala yapıyor mu? Uçarken tekrar zorluk çekiyor mu? Öğürme, kusma var mı? Videosunu ve güncel dışkılarını beyaz kağıt üzerinde görelim.

beyzi

Aktif Üye
Merhaba, kuşunuz dil çıkarıp duran, combimix uyguladığımız, iyileşen bıdık değil miydi? O hareketi hala yapıyor mu? Uçarken tekrar zorluk çekiyor mu? Öğürme, kusma var mı? Videosunu ve güncel dışkılarını beyaz kağıt üzerinde görelim.
Merhaba evet hatırladığınız kuş 😊
Her şey iyiyken şu sıra tekrar bir nefes nefese kalma durumu başladı göğsü de elime sivri geliyor ancak tam da emin olamadım başka kuşa baktığımda o da öyleydi
Dil çıkarmayı bıraktı ancak diliyle herrr yeri yalıyor ve sanıyorum salyası leke bırakıyor ayna üstünde birazcık durursa eğer altı dil izi içinde kalıyor acaba dedim mikroplu mu hala
Öğürmesi kusması yok çok şükür sadece yazdan beri düzeni çok değişti artık günde 10 saate yakın yalnız kalıyor ben eve geldiğimde neşelendirene kadar uğraşıyorum biraz da kabarık olunca dışkısını atayım dedim
Eve geçince detaylı video dışkı resmini atarım yine bir bakım gerekirse yapalım hocam 🥲

beyzi

Aktif Üye
Merhabalar bugün 3 4 dakika kadar himalaya tuzu lambasını yalamış bir şey olur mu ne yapmalıyım o tuzu atması için

cimennnn

Tutkulu
Merhabalar bugün 3 4 dakika kadar himalaya tuzu lambasını yalamış bir şey olur mu ne yapmalıyım o tuzu atması için
Himalaya tuzu kuşlar için yararlı bir sıkıntı olmaz sürekli olmaması kaydıyla

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Tuz ihtiyacını almıştı 1 2 ay önce yalatmıştım biraz fazla gelmez inşallah
Merhaba, tekrar dışkı resimlerine ve videosuna bakalım. Combimix uyguladığımızın üzerinden bir kaç ay geçti diye hatırlıyorum. Tekrar uygulama yapabiliriz gerekirse. Önlem amaçlı olarak bazı üreticiler programlarına alırlar zaten trikonomis ilaçlarını. Tuz içinse kafesine 2 ceviz büyüklüğünde bütün bir kaya tuzunu, 5 dk virkon s li suda tutup, yıkayıp kurutarak verebilirsiniz. 1 ay kafeste bırakıp 1 ay alığ diğer ay ekleyebilirsiniz. Ben üretimde 2 ay tutup 1 ay alıyorum. Mineral ihtiyacını karşılar. Ayrıca mineral desteği de alıp kuşa verebilirsiniz. Necton msa mamaya eklenebilir mesela