• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Dışkı yeme sorunu (?)

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkı yeme problemi
Hastalık Belirti Tarihi
19 Ara 2021
Son zamanlarda (yaklaşık 1-2 gündür) Bubi ve Düdü -kuşlarım- dışkı yemeye başladılar. Dışkı yeme normalde mineral eksikliğinde görülen bir şey diye biliyorum. Ama düzenli probiyotik, vitamin, meyve sebze, mama hazırlayıp veriyorum. Eksiklikleri olduğunu zannetmiyorum daha önce de olmayan bir şeydi. (Düdü ilk geldiğinde yapıyordu o da belli bir süre sonra geçti). Başka bir şeyden olma ihtimali var mı?

EnesGenç

Eski Forumcu
Sanmıyorum benim kusumda yapıyor ama yemiyor kirtikliyor ağzından geri atiyor

Bahar Y.

Müdavim
Son zamanlarda (yaklaşık 1-2 gündür) Bubi ve Düdü -kuşlarım- dışkı yemeye başladılar. Dışkı yeme normalde mineral eksikliğinde görülen bir şey diye biliyorum. Ama düzenli probiyotik, vitamin, meyve sebze, mama hazırlayıp veriyorum. Eksiklikleri olduğunu zannetmiyorum daha önce de olmayan bir şeydi. (Düdü ilk geldiğinde yapıyordu o da belli bir süre sonra geçti). Başka bir şeyden olma ihtimali var mı?
Benim gözlemime göre belli bir zaman aralığında dışkılarla uğraşma isteği geliyor, mesela benim dişi kuşumda ilk geldiğinde yavruyken dışkısıyla uğraşırdı daha sonra bıraktı o davranışı, 6 7 aylıkken tekrardan başladı kısa süre sonra geçti, eğer dışkıda herhangi bir hastalık yoksa için rahat olabilir 😊 kısa sürede geçer diye düşünüyorum, herşeyi düzenli yapıyorsan çok takılma bence

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Benim gözlemime göre belli bir zaman aralığında dışkılarla uğraşma isteği geliyor, mesela benim dişi kuşumda ilk geldiğinde yavruyken dışkısıyla uğraşırdı daha sonra bıraktı o davranışı, 6 7 aylıkken tekrardan başladı kısa süre sonra geçti, eğer dışkıda herhangi bir hastalık yoksa için rahat olabilir 😊 kısa sürede geçer diye düşünüyorum, herşeyi düzenli yapıyorsan çok takılma bence
Sanırım sakınılan göze çöp batıyor sözü doğru 😅 ne zaman tuhaf davransalar endişelenmeye başlıyorum 😁. Her şeyleri ile düzenli ilgileniyorum ama yine de elbette endişe oluyor 🤷🏻‍♀️ umarım benimkiler de bırakır oynamayı bakteri oluşuyor bir süre sonra o yüzden endişeleniyorum aslında.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Oyun olarak yapabilirler bazen, zeminde ızgara kullan kardeşim birde sera mineralli var alıp kullan.Minerall eksikliğinde yapabiliyorlar.İstersen himalaya tuzu da alıp ara ara verebilirsin.
Teşekkür ederim abi eğer bulabilirsem alacağım. Himalaya tuzunu ne kadar vereyim abi? Biraz iri olanlarından var elimde.