• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Dışkı yapamıyor ve yemek yemiyor

Zelal

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uyku şiş tüyler halsizlik yem yememe
Hastalık Belirti Tarihi
14 Kas 2022
Merhaba kuşum ilk önce yem kustu 3 kere felan ve 2 3 gündür neredeyse hiç yem yemedi ve sürekli poposunu temizleme hareketleri yapıyor poposunda siyahlık var kabız mı ishal mi anlayamıyorum tüyleri şiş sadece uyuyor ne yapmalıyım lütfen yardım edebilir misiniz dışkısı da bu şekilde

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba kuşunuzun tünekte videosunu paylaşabilir misiniz, streamable.com dan paylaşabilirsiniz

Zelal

Yeni Üye
Merhaba kuşunuzun tünekte videosunu paylaşabilir misiniz, streamable.com dan paylaşabilirsiniz
Uyurken böyle şişiyor akşamları sadece böyle uyuyor gündüz enerjik şuan ve dışkısını yapmadan önce ıkınırmış gibi bir ses çıkarıyor galiba canı yanıyor yaparken. Poposuna baktım dışkı birikmesi yok temiz. Hala hicbir şey yemedi

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Uyurken böyle şişiyor akşamları sadece böyle uyuyor gündüz enerjik şuan ve dışkısını yapmadan önce ıkınırmış gibi bir ses çıkarıyor galiba canı yanıyor yaparken. Poposuna baktım dışkı birikmesi yok temiz. Hala hicbir şey yemedi
Kuyruk fazla oynuyor cereyanda kalmış olabilir mi? Hala bişi yemediyse aç bırakmamak lazım elle besleme yapmayı biliyor musunuz?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz hava akımına maruz kaldı mı? Probiyotik kullanıyor musunuz?

Zelal

Yeni Üye
Kuşunuz hava akımına maruz kaldı mı? Probiyotik kullanıyor musunuz?
Olabildiğince maruz bırakmıyoruz ama havalar dolayısıyla olabilir belki. Bilmeden birşey vermek istemedim daha kötü olmasın diye bir öneriniz var mı acaba probiyotik markası veya ilaç olarak

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle kuşunuza elle besleme yapmalısınız, elle besleme aparatı ve elle besleme maması temin edin ya da kanatlı uzmanına gidin. Beslenmezse iyileşemez, halsiz düşer. Probiyotik olarak Entrobac önerebilirim. 3 gün yarım suluğa mercimek tanesi kadar kullanabilirsiniz. Kuşunuz iyi gözükmüyor acil müdahale lazım.

Zelal

Yeni Üye
Öncelikle kuşunuza elle besleme yapmalısınız, elle besleme aparatı ve elle besleme maması temin edin ya da kanatlı uzmanına gidin. Beslenmezse iyileşemez, halsiz düşer. Probiyotik olarak Entrobac önerebilirim. 3 gün yarım suluğa mercimek tanesi kadar kullanabilirsiniz. Kuşunuz iyi gözükmüyor acil müdahale lazım.
Varmı peki önereceğiniz bir ilaç bu durumla alakalı suyu içmesini beklerken ölür diye korkuyorum açıkçası

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
O zaman elle besleme yaparken mamanın içine mercimek tanesi kadar probiyotik koyun. İhmale gelmez bir an önce yapmanız lazım elle beslemeyi

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Elle besleme aparatı çoğu petshopta var şu videodaki gibi kullanıyoruz:

Üst Alt