• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkı ve ağız açıp kapama

htckt13

Aktif Üye
Arkadaşlar video ekliyorum bakar mısınız Bi. Kuşum o zili çok seviyor hep aşağı inip o zile bu şekilde ses çıkarmadan konuluyor gibi yapıyor. Oynuyorsa ama şu sıra çok sık bu ağız hareketi yapmaya başladı bir sorun mudur bu?. Dışkısı da düzelmiyor 😑 artık veterinere götüreceğim sanırım

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Sindirim sorunu olabilir mi? Zaten kafes uygun değil bi grit kum toparlayabilir mi? Hocalarım söyleyecektir

htckt13

Aktif Üye
Yuvarlak kafes muhabbet için uygun değildir dikdörtgen kafes karşılıklı 2 tünek olmalı kanat açmalarını yapması için ve kuşun sağlığı için şart
İlk defa duydum bunu. Kanat açmasını gerilmesini hepsini yapıyor kuşum aslında hiç sorun yaşamıyor. Tünek karşılıklı koyuyorum bundada normalde var yani.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
İlk defa duydum bunu. Kanat açmasını gerilmesini hepsini yapıyor kuşum aslında hiç sorun yaşamıyor. Tünek karşılıklı koyuyorum bundada normalde var yani.
araştırın gözlemleyin hangi üretici hangi ev bakıcısında yuvarlak gördünüz dikdörtgen kafes kuşunuzun mutlu ve saglıklı olmasını sağlar aynı durum balıklar içinde geçerlidir fanus denen şey balıkların görüşlerine zararlıdır ve onları üretenlerde de yuvarlak akvaryum göremezsiniz

htckt13

Aktif Üye
araştırın gözlemleyin hangi üretici hangi ev bakıcısında yuvarlak gördünüz dikdörtgen kafes kuşunuzun mutlu ve saglıklı olmasını sağlar aynı durum balıklar içinde geçerlidir fanus denen şey balıkların görüşlerine zararlıdır ve onları üretenlerde de yuvarlak akvaryum göremezsiniz
Konudan farklı yerlere geldik neyse ataştırırım teşekkür ederim.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Konudan farklı yerlere geldik neyse ataştırırım teşekkür ederim.
Bu durum sindirim sorunu da olabilir kursak mantarı başlangıcı da olabilir. Grit kum bu konuda çok önemli. Güncel dışkı resmi paylaşır mısınız? Benzer hareketler yapan bir kuşum vardı uzun yıllar bu şekilde kaldı iyiye de gitmedi kötüye de. Önce bir anlamak lazım. Bu hareketi yem yedikten sonra mı yapıyor? Ağzından sindirilmemiş yem çıkıyor mu? Bu arada kafes için söylenenler doğru. Tek kuş da baksanız dar ve yuvarlak uygun değildir. Mevcut düzeninizde muhabbet kuşu tünekten tüneğe bile atlayamaz. Lütfen söylenenleri değerlendirin. Geçmiş olsun

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadaşlar video ekliyorum bakar mısınız Bi. Kuşum o zili çok seviyor hep aşağı inip o zile bu şekilde ses çıkarmadan konuluyor gibi yapıyor. Oynuyorsa ama şu sıra çok sık bu ağız hareketi yapmaya başladı bir sorun mudur bu?. Dışkısı da düzelmiyor 😑 artık veterinere götüreceğim sanırım
Temiz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı fotosu da ekler misiniz.

htckt13

Aktif Üye
Bu durum sindirim sorunu da olabilir kursak mantarı başlangıcı da olabilir. Grit kum bu konuda çok önemli. Güncel dışkı resmi paylaşır mısınız? Benzer hareketler yapan bir kuşum vardı uzun yıllar bu şekilde kaldı iyiye de gitmedi kötüye de. Önce bir anlamak lazım. Bu hareketi yem yedikten sonra mı yapıyor? Ağzından sindirilmemiş yem çıkıyor mu? Bu arada kafes için söylenenler doğru. Tek kuş da baksanız dar ve yuvarlak uygun değildir. Mevcut düzeninizde muhabbet kuşu tünekten tüneğe bile atlayamaz. Lütfen söylenenleri değerlendirin. Geçmiş olsun
Güncel dışkı bir önceki konumda paylaşmıştım burdada belli oluyor biraz aslında. Sulu ve uzun yapıyor beyaz açık yeşil. Bu hareketi neredeyse bütün gün yapıyor yerde o zile karşı.

htckt13

Aktif Üye
Kafes iniok seviyorduk aslında kendisinde çok seviyor şuan şaşırdım. Satıcının da nasıl kuşla beraber verdiğine madem böyleyse. Kuşumu alırken kafesinde almıştım. Anlıyorum sizi doğrudur şimdi araştırdım biraz da. Kalsa ne olur kafesi yani ben mutsuz görmüyorum kuşu içinde hiç uçuyor atlıyor tüneğinden tüneğinede ne biliyim çok bağlı kafesine 😑

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hatırladım Şehmus hocam üç gün yem harici ekstra bir şey vermeyin demişti üç gün sonra dışkıda hala hiç düzelme olmadı mı.

htckt13

Aktif Üye
Hatırladım Şehmus hocam üç gün yem harici ekstra bir şey vermeyin demişti üç gün sonra dışkıda hala hiç düzelme olmadı mı.
Evett öyle demişti sonrasında probiyotik ve vitamin söyledi hocam devam ediyorum zaten veriyordum da ama düzelme yok hiç 😔

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ne zaman basladiniz takviyelere. Bir haftaya anca yavaş yavaş düzelme olur.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kafes iniok seviyorduk aslında kendisinde çok seviyor şuan şaşırdım. Satıcının da nasıl kuşla beraber verdiğine madem böyleyse. Kuşumu alırken kafesinde almıştım. Anlıyorum sizi doğrudur şimdi araştırdım biraz da. Kalsa ne olur kafesi yani ben mutsuz görmüyorum kuşu içinde hiç uçuyor atlıyor tüneğinden tüneğinede ne biliyim çok bağlı kafesine 😑
Nasıl istiyorsanız öyle olsun :)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir müddet kullanın. Hala düzelme olmazsa aynı şekilde devam ederse dışkı tahlili olsa iyi olur diye düşünüyorum. Yada hocalarımızın bu durumdan ötürü belki farklı yorumları da olabilir. Geçmiş olsun 🙏🏻

Üst Alt