• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Dışkı sorunu

ens

Yeni Üye
Merhaba, 6-7 yaşındaki muhabbet kuşumun dışkısında son dönemde aşırı sulanma ve garip, büyük dışkılama gözlemliyorum. Kuşumun iştahı, enerjisi ve genel sağlığı gayet yerinde, hiçbir halsizlik belirtisi yok. sadece kuru yemle besleniyor, yeşillik veya meyve gibi sulu gıdalar kesinlikle tüketmiyor. Buna rağmen dışkısı görseldeki gibi. Sizce bu durum yaşa bağlı fizyolojik bir süreç mi, yoksa bir sindirim sistemi rahatsızlığı mı olabilir? Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, 6-7 yaşındaki muhabbet kuşumun dışkısında son dönemde aşırı sulanma ve garip, büyük dışkılama gözlemliyorum. Kuşumun iştahı, enerjisi ve genel sağlığı gayet yerinde, hiçbir halsizlik belirtisi yok. sadece kuru yemle besleniyor, yeşillik veya meyve gibi sulu gıdalar kesinlikle tüketmiyor. Buna rağmen dışkısı görseldeki gibi. Sizce bu durum yaşa bağlı fizyolojik bir süreç mi, yoksa bir sindirim sistemi rahatsızlığı mı olabilir? Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba geçmiş olsun dışkılar karaciğer dışkısına benziyor karaciğer destekleyici kullanıyor musunuz imkanınız varsa lütfen röntgen çektirin

ens

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun dışkılar karaciğer dışkısına benziyor karaciğer destekleyici kullanıyor musunuz imkanınız varsa lütfen röntgen çektirin
Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, karaciğer destekliyici kullanmıyorum vitamin vb. Vermiyorum en son 3 4 ay önce suyuyla verdim onun dışında yeşillik vb vermiyorum sadece karışık yem ile besleniyordu acaba bu duruma yemin bi etkisi olurmu

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, karaciğer destekliyici kullanmıyorum vitamin vb. Vermiyorum en son 3 4 ay önce suyuyla verdim onun dışında yeşillik vb vermiyorum sadece karışık yem ile besleniyordu acaba bu duruma yemin bi etkisi olurmu
Röntgen Cektırmenız daha doğru olur ya da ultrason. Yağlı besinler vermeyin yani karışık yem yerine daha sade yem yapabilirsiniz B vitamini karaciğeri Yormaz fazlasını vücut atar ama Multi Vitamin karaciğerde depolanır multivitaminini daha Seyrek Verebilirsiniz. Vitaminsız Olmaz Mutlaka Kullanın. Karaciğer destekleyici veteriner mutlaka önerecektir. Yine konu altında güncelleyebilirsiniz şimdi veterinere gidene kadar elinizde varsa 3-4 gün Probiyotik verin ama mutlaka diyorum bir röntgen çektirin. Konu altında Paylasırsanız Bizde Yardımcı Oluruz. Rica ederim Geçmiş olsun

Üst Alt