• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkı hakkinda

Tezene

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Mantarmı? Parazitmi?
Hastalık Belirti Tarihi
12 Tem 2021
Arkadaşlar kuşum hareketli ağzında ekşi kokuda yok.3 gün dür elektrolit veriyordum dışkı böyle. Mantar diyenler oldu.Fakat dıskıda yem yok kuşum hareketli sürekli cisimlerle ciftlesmeye çalışıyor.Beaks marka yem veriyordum sindiremiyordu simdi 3 gündür vitakraft kullaniyorum sindirmede problem yok.Sirkeli suya başladım.sabahki ve şimdiki diskiyi paylasacagim yardımci olmanizi rica ediyorumEkli dosyayı görüntüle 9345Ekli dosyayı görüntüle 9345Ekli dosyayı görüntüle 9346Ekli dosyayı görüntüle 9347

Semihzz123

Tutkulu
Arkadaşlar kuşum hareketli ağzında ekşi kokuda yok.3 gün dür elektrolit veriyordum dışkı böyle. Mantar diyenler oldu.Fakat dıskıda yem yok kuşum hareketli sürekli cisimlerle ciftlesmeye çalışıyor.Beaks marka yem veriyordum sindiremiyordu simdi 3 gündür vitakraft kullaniyorum sindirmede problem yok.Sirkeli suya başladım.sabahki ve şimdiki diskiyi paylasacagim yardımci olmanizi rica ediyorumEkli dosyayı görüntüle 9345Ekli dosyayı görüntüle 9345Ekli dosyayı görüntüle 9346Ekli dosyayı görüntüle 9347
Yemlerden olmuş olabilir taze olmayan tozlu yemler ishale de neden oluyor size önerim bilmedik markalar yerine gardenmix,Quik veya versela lega kullanabilirsiniz.

Tezene

Yeni Üye
Daha once versel laga veya vitakraft kullaniyordum 11 aydir beacks onerdiler uygundu kullaniyordum hep kusuyordu eski yemine döndüm suan iyi yulaf falan veriyorum..Kursak mantari degildir degilmu?Dıski tuhaf geldi bana daha once parazit demislerdi

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Parazit için sitraks gibi levamizol içerikli bir şey kullanılabilirsiniz

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Böyle bir tespiti fotoğraf üzerinden kimse yapamaz

Tezene

Yeni Üye
Veteriner lerde anlamiyorki kuslardan

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Tahlil icin vetformveterineri aradim 100 lira muayne ayriyetten 200+200 2 cesit test yapacak 500 lira fiyat verdi🙄 Yada test raboratuvar yalan yerlerde yaptırcam artik
Özm veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı ile görüşün 200 civarı bir miktarda yapıyorlar yanlış hatırlamıyorsam. Kargo ile gönderebiliyorsunuz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence korkacak bir durum yok probiyotik verin bir kaç gün gözlemleyelim dışkı resmi görelim kötüye giderse öyle götürürsunuz 👍

Tezene

Yeni Üye
Oncesinde 5 gun probiyotik kullandim sonra boyle oldu... Az once Kanatli bir veterineri aradim levadoks ve flagly kullan dedi.Ayni anda damlat dedi..Ama bana mantiksiz geldi. simdi levadoksa baslicam sonra bakalim durum ne olcak

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
ben de dışkılarda endişelenecek bir durum göremedim. 3 gündür neden elektrolit kullanıyorsunuz? 5 gün üst üste probiyotik falan?
zaten yem değişikliği yapmışsınız, kuşunuzun neşesi de yerindeyse bir şey aramaya gerek yok, biraz bekleyin takip edin , dışkılar kötüleşirse bakalım.
Şimdi kuşun bir şeyi yokken de kullanacaklarınızla sağlam kuşu bozmayasınız.

Şehmus ustanın dediğini uygulayın ve dışkı paylaşın hep birlikte takip edelim.

Sağlıklı günler.

Tezene

Yeni Üye
Suan diski böyle. Daha onceki yemde yemlerini sindiremiyordu yer yedigini kusuyordu vitakraft a gectim o kusmasi gitti.Fakat arada tih diye yapiyor.Hatta baskasi direk kursak mantari dedi diskiya bakti ama vermedim triflucan önermişti ondada seker var mantiksiz geldi

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Suan diski böyle. Daha onceki yemde yemlerini sindiremiyordu yer yedigini kusuyordu vitakraft a gectim o kusmasi gitti.Fakat arada tih diye yapiyor.Hatta baskasi direk kursak mantari dedi diskiya bakti ama vermedim triflucan önermişti ondada seker var mantiksiz geldi
O zaman zolax alıp ezerek suya katabilirsiniz. Etken maddeleri aynıdır.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Şuan dışkısı gayet iyi, neşesi ve yeme/içmesi de normalse ekstra birşey vermeyin.
hafta 1 probiyotik , haftada 1 vitamin yeterlidir.
Bu arada kafesinizden grit kum ve kalamar kemiğini de eksik etmeyin.

Sağlıklı günler.

Tezene

Yeni Üye
Hepsi mevcut carbon kömür bile var.Diskisi serit gibi o beni endiselendirdi tesekkur ederim

Üst Alt