• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkı Değişikliği Hk.

Emre A.

Tutkulu
Merhaba,
Kuşum ishaldi 1 gün ishal ilacı 4-5 günde aspur ve ak darı karışımı yem yiyordu ishalinden eser yoktu. Bugün bu fosforlu dışkıyı gördüm yemesi içmesi normal nedendir?

Dün normal yemiyle aspur/ak darını karıştırdım verdim yemesi içmesi yerinde.

bu dışkı normal mi?

Emre A.

Tutkulu
o toplu olan kısım gece orada uyuyordu üst üste binmiş sanırsam

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Dün yem dışında herhangi bir şey verdiniz mi? Meyve/sebze, takviye ilaçlar gibi?

Umut22

Yeni Üye
Hocam merhabalar herkese. Benim erkek muhabbet kuşum 2 gündür farkettim dışkısını sulu yapıyor. Cok üzüldüm görünce hemen yazmak istedim ama şöyle bişi var, inanılmaz hareketli hala, konuşuyor, ötüyor oyun yapıyor tek sorun dışkısındaki ıslaklık.. şimdi resimleir göndereceğim dışkısının ve kendisinin. (Kendisini çekerken telefonu görür görmez atladıgı icin rahat duymadığından fotolar böyle 😂) bi kontrol edip yorumlarsanız memnun olurumm

Emre A.

Tutkulu
Hocam merhabalar herkese. Benim erkek muhabbet kuşum 2 gündür farkettim dışkısını sulu yapıyor. Cok üzüldüm görünce hemen yazmak istedim ama şöyle bişi var, inanılmaz hareketli hala, konuşuyor, ötüyor oyun yapıyor tek sorun dışkısındaki ıslaklık.. şimdi resimleir göndereceğim dışkısının ve kendisinin. (Kendisini çekerken telefonu görür görmez atladıgı icin rahat duymadığından fotolar böyle 😂) bi kontrol edip yorumlarsanız memnun olurumm
kuş ishal ve büyük ihtimalle beslenmeden kaynaklı ishal yemesi içmesi normal ise.

şöyle bir şey var ben ishal sorununu şöyle çözdüm petshoptan aspur ve ishal ilacı aldım ishal ilacını sadece 1 gün verdim o aldığım gün ertesi gün çıkardım o ilacı aldığım günden itibarende 4-5 gün dışkısı normale dönene kadar aspur verdim. siz şöyle yapın sadece kuşa aspur verin. eğer geçmezse ertesi gün ilaç verirsiniz.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş olsun adım adım söylemek istediğim şeyler var.
1. Aynayı çıkarın lütfen zararlı. Aynada kendini görüp kur yapıyorlar tepki alamayıp üzülüyorlar.
2. Plastik yerine tahta tünek kullanmanız daha iyi olur. Plastik ileride mantara neden olabilir.
3. Şimdilik haşlanmış patates vermeyi deneyin. Sterese dayalı olabilir. İştah vs. yerinde mi? Halsizlik gibi şeyler var mı?

Umut22

Yeni Üye
Geçmiş olsun adım adım söylemek istediğim şeyler var.
1. Aynayı çıkarın lütfen zararlı. Aynada kendini görüp kur yapıyorlar tepki alamayıp üzülüyorlar.
2. Plastik yerine tahta tünek kullanmanız daha iyi olur. Plastik ileride mantara neden olabilir.
3. Şimdilik haşlanmış patates vermeyi deneyin. Sterese dayalı olabilir. İştah vs. yerinde mi? Halsizlik gibi şeyler var mı?
Ya iştah yerinde , halsizlik yok çok hareketli.. galiba ev sobalı olduğu için sobanın yanmadığı bi gün üşümüş müdür ondan olabilir mi? Ya da annem bilmeden gecenlerfe 3-5 kez marul ve ekmek içi vermiş nadir.. stres yapacağı bişey pek olmadı ki.. bir tek geceleri ışıkları kapatıp yatıyoruz karanlık stres yaptırmış mıdır?

Umut22

Yeni Üye
kuş ishal ve büyük ihtimalle beslenmeden kaynaklı ishal yemesi içmesi normal ise.

şöyle bir şey var ben ishal sorununu şöyle çözdüm petshoptan aspur ve ishal ilacı aldım ishal ilacını sadece 1 gün verdim o aldığım gün ertesi gün çıkardım o ilacı aldığım günden itibarende 4-5 gün dışkısı normale dönene kadar aspur verdim. siz şöyle yapın sadece kuşa aspur verin. eğer geçmezse ertesi gün ilaç verirsiniz.
Tamam demeyeceğim dediklerinizii

Emre A.

Tutkulu
Tamam demeyeceğim dediklerinizii
ben teşekkür ederim, kuş çok sıvı tüketirse de sulu dışkı olur her sulu dışkı ishal değildir. sen aspuru ver kuşa ertesi gün bi bak kafesini temizle eski dışkılarla karışmasın.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Ya iştah yerinde , halsizlik yok çok hareketli.. galiba ev sobalı olduğu için sobanın yanmadığı bi gün üşümüş müdür ondan olabilir mi? Ya da annem bilmeden gecenlerfe 3-5 kez marul ve ekmek içi vermiş nadir.. stres yapacağı bişey pek olmadı ki.. bir tek geceleri ışıkları kapatıp yatıyoruz karanlık stres yaptırmış mıdır?
Marul ve ekmek aynı anda dokunmuş olabilir. Ama emin değilim.
@Sehmus BAKIR daha iyi yorum yapar.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Diskiyi tam anlamamiz için sadece yem verdikten iki veya üç gün sonraki dışkıyi paylaşın bakalım..bu yolladiginiz dışkı yeşillik verdikten sonraki dışkıdir bundan anlamak zordur