• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Dışkı büyüklüğü

Lorca34

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkı form bozukluğu
Hastalık Belirti Tarihi
10 Kas 2025
Kullanılan İlaç
Zeloit
Merhaba sevgili arkadaşlar,

Kuşumun geçtiğimiz ay dışkılarında bir form bozukluğu olmuştu, Şehmus Bey sağ olsun telefonda yardımcı olmuş ve 1 hafta zeloit kullanmamı önermişti. Gayet iyi geldi zeloit, bu süreçte başka takviye vermedim. Zeloiti yine haftada 2-3 gün verdim 1 haftalık süre dolunca.
Ancak fark ettim ki geceden sabaha kadar yaptığı dışkıların boyutu bir hayli büyük. Eskiden böyle büyük dışkı gözlemlememiştim. Onun dışında göğüs bölgesinden minik minik tüy döküyor bugünlerde. İştahı iyi, neşesi yerinde. Biraz fazla ısırıyor sadece. Kızgınlık döneminde olabilir. Dişisi yok, sanıyorum ki 5.5 yaşında. 3 senedir birlikteyiz ve umarım daha uzun yıllarımız vardır. Ceresinde bana geldiğinden beri zaman zaman kararma oluşuyor kabuk gibi bir süre kalıyor sonra taşa ve tüneğe sürte sürte temizleniyor. Eskiden ceresi tam mavi renk oluyordu artık daha soluk bir mavi oluyor kabuk gidince. Şimdiye kadar veterinere gitmedik, korkutmak istemiyorum acil bir sorun görmedikçe. Sizlerden alacağım fikirlere göre hareket edeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu sabahki dışkı fotoğrafını ve son iki güne ait fotoğraflarını ekledim.

Video linki: Watch unnamed | Streamable

Ekli dosyalar

Furkan82828282

Paylaşımcı

Kuşumun geçtiğimiz ay dışkılarında bir form bozukluğu olmuştu, Şehmus Bey sağ olsun telefonda yardımcı olmuş ve 1 hafta zeloit kullanmamı önermişti. Gayet iyi geldi zeloit, bu süreçte başka takviye vermedim. Zeloiti yine haftada 2-3 gün verdim 1 haftalık süre dolunca.
Ancak fark ettim ki geceden sabaha kadar yaptığı dışkıların boyutu bir hayli büyük. Eskiden böyle büyük dışkı gözlemlememiştim. Onun dışında göğüs bölgesinden minik minik tüy döküyor bugünlerde. İştahı iyi, neşesi yerinde. Biraz fazla ısırıyor sadece. Kızgınlık döneminde olabilir. Dişisi yok, sanıyorum ki 5.5 yaşında. 3 senedir birlikteyiz ve umarım daha uzun yıllarımız vardır. Ceresinde bana geldiğinden beri zaman zaman kararma oluşuyor kabuk gibi bir süre kalıyor sonra taşa ve tüneğe sürte sürte temizleniyor. Eskiden ceresi tam mavi renk oluyordu artık daha soluk bir mavi oluyor kabuk gidince. Şimdiye kadar veterinere gitmedik, korkutmak istemiyorum acil bir sorun görmedikçe. Sizlerden alacağım fikirlere göre hareket edeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

Dişisi yok demişsiniz ama bu kuş kızgın dışı bence

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet, kuşunuz kızgınlıkta bir dişi 🌸 Kızgınlık yumurtası olabilir poposunda sertlik var mı ☺

Lorca34

Yeni Üye
Evet, kuşunuz kızgınlıkta bir dişi 🌸 Kızgınlık yumurtası olabilir poposunda sertlik var mı ☺
Kuşum erkek aslında, Şehmus Bey de demişti. Ceresi masmaviydi geçen yıllarda. Sonradan soluklaştı. Testis tümörü de olabilir ama zarar gelmez demişlerdi. Ayrıca bazı zamanlar çiftleşme hareketleri yapıyor kalemle, şarj kablosuyla vs. yani dişi kuş o hareketleri yapmaz gibime geliyor. 🙈 Daha erkeğe benzediği iki fotoğraf daha ekliyorum.😅

Ekli dosyalar

Lorca34

Yeni Üye
Cinsiyet belirsizliği dışında dışkıda bir sorun görüyor musunuz acaba? Videoda kuyruk sekmesi vs. herhangi bir hastalık belirtisi görüyorsanız yazar mısınız rica etsem? Ona göre veteriner araştırayım. 🙏🌸 @Burçak A. @Demet bükay

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Maşallah çok hareketli sekme göremedim cere rengi evet testis kaynaklı yada farklı bir hormonal durumdan olabilir. 10 15 günde bir ceresine ve ayaklarına kulak pamuğu ile tatlı badem yağı sürebilirsiniz. Zeoliti mercimek tanesi kadardan fazla vermeyin oda biraz yapabiliyor eğer fazla verirseniz olabiliyor. Yine de takip edin şuan bir sorun gözükmüyor ama içim rahat etsin diyorsanız kanatlı uzmanı bir hekime muayeneye gidebilirsiniz.

Lorca34

Yeni Üye
Maşallah çok hareketli sekme göremedim cere rengi evet testis kaynaklı yada farklı bir hormonal durumdan olabilir. 10 15 günde bir ceresine ve ayaklarına kulak pamuğu ile tatlı badem yağı sürebilirsiniz. Zeoliti mercimek tanesi kadardan fazla vermeyin oda biraz yapabiliyor eğer fazla verirseniz olabiliyor. Yine de takip edin şuan bir sorun gözükmüyor ama içim rahat etsin diyorsanız kanatlı uzmanı bir hekime muayeneye gidebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Zeloiti mercimek kadar vermeye gayret ediyorum ama tabii toz bir ürün olunca zor oluyor ayarlamak. Çay kaşığının ucuyla veriyorum. Yine de daha çok dikkatli olurum. Normalde rutinde verdiğim takviyelere başlayayım mı sizce? Haftada birer kez Gerwit, entrobac, bt amin forte ve sedochol veriyordum. Bir gün ara koyarak. Ara sıra turbo respiratory veriyorum ayda 1- 2 kere. Ama kafesine fısfısla sıkıyorum zararı olmaz diye düşünüp. Mentol kokusu rahatlatır diye. Badem yağını mutlaka deneyeceğim, tutmama izin vermiyor ama bir formül bulurum☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Merhaba, Dışkılar çok güzel maşallah SüphanAllah 😊🤲 iç organları yormamak adına diyet yem ve sebze ağırlıklı besleyin
Sağlıklı uzun bir ömür dilerim 😊

Lorca34

Yeni Üye
Merhaba, Dışkılar çok güzel maşallah SüphanAllah 😊🤲 iç organları yormamak adına diyet yem ve sebze ağırlıklı besleyin
Sağlıklı uzun bir ömür dilerim 😊

Çok teşekkür ederim Demet hanım. Versele Laga yem ve grit kumu kullanıyorum. Diyet yem değil o ama meyve ve sebze çok seviyor, haftada 2-3 gün yiyor. Küçük porsiyonlarla tabii ki.😋

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Takviyeden ziyade bir kanatlı uzmanına götürüp röntgen çektirin derim, hormonal durumu araştırılsın ☺

Lorca34

Yeni Üye
Takviyeden ziyade bir kanatlı uzmanına götürüp röntgen çektirin derim, hormonal durumu araştırılsın ☺
Ah o kanatlı uzmanını bulmak... Kim nereyi önerdiyse google yorumları berbat çıkıyor. Güvenemiyorum kimseye. Yanlış teşhis koyup boşuna ilaç verip daha kötü yapan mı, yoksa teşhis bile koymadan eve yollayıp zaman kaybettiren mi dersiniz... Sizlerin Anadolu yakası Bostancı civarı önerebileceğiniz biri varsa götüreyim oğlumu. Aracım yok o nedenle uzağa götüremiyorum. 💙🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ah o kanatlı uzmanını bulmak... Kim nereyi önerdiyse google yorumları berbat çıkıyor. Güvenemiyorum kimseye. Yanlış teşhis koyup boşuna ilaç verip daha kötü yapan mı, yoksa teşhis bile koymadan eve yollayıp zaman kaybettiren mi dersiniz... Sizlerin Anadolu yakası Bostancı civarı önerebileceğiniz biri varsa götüreyim oğlumu. Aracım yok o nedenle uzağa götüremiyorum. 💙🙏
Burayla görüşün ☺🌸

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Size biraz uzak ama Vetumay veteriner kliniği de çok öneriliyor hatta forumdan giden arkadaşlar da var bir görüşün isterseniz.