• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dışkı baloncuklu ve ishal

redamansy

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, dışkı baloncuklu, halsiz
Kullanılan İlaç
Entrobac
Kuşum halsiz ama yem yemesi normal hatta çok yiyor. Bugün çekirdeksiz üzüm verdim ve dışkısı çok kötü oldu. Şuan uçmak istemiyor omzumda duruyor. Durumu kötü mü?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba kuşunuzun net olacak şekilde videosunu ekler misiniz. Dışkı da enfeksiyon var baloncuklu dışkı sağlıklı değil. Şimdilik yem haricî farklı bir şey vermeyiniz. Entrobac ı üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Daha sonra zeolitli besleme öneririm. Dışkıdaki enfeksiyona fayda sağlayacağı düşünüyorum. Bir hafta on gün kadar zeolitli besleme yapalım. 🙏🏻

redamansy

Aktif Üye
Merhaba kuşunuzun net olacak şekilde videosunu ekler misiniz. Dışkı da enfeksiyon var baloncuklu dışkı sağlıklı değil. Şimdilik yem haricî farklı bir şey vermeyiniz. Entrobac ı üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Daha sonra zeolitli besleme öneririm. Dışkıdaki enfeksiyona fayda sağlayacağı düşünüyorum. Bir hafta on gün kadar zeolitli besleme yapalım. 🙏🏻
Zeolitle Nası besliycem suyuna mı katim ne kadar katacam

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zeolitle Nası besliycem suyuna mı katim ne kadar katacam
Hayır suya değil. A21 besleme maması temin edip içine mercimek tanesi kadar zeolit tozu ekleyip suyla yoğurt kıvamına getirip şırıngayla gaga kenarından az az vermeye çalışın yada becerebilirseniz en iyi yöntemdir aparatla bu mamayı kursağa basmak. 😊 yada sevdiği mamaya, sebzeye de ekleyebilirsiniz.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Hayır suya değil. A21 besleme maması temin edip içine mercimek tanesi kadar zeolit tozu ekleyip suyla yoğurt kıvamına getirip şırıngayla gaga kenarından az az vermeye çalışın yada becerebilirseniz en iyi yöntemdir aparatla bu mamayı kursağa basmak. 😊 yada sevdiği mamaya, sebzeye de ekleyebilirsiniz.
Hocam diğer yöntemle haşlanmış yumurta sarısı , mısır unu zeolit ve su değil miydi yani besleme maması olmadığı zaman ben öyle hatırlıyorum sanki

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam diğer yöntemle haşlanmış yumurta sarısı , mısır unu zeolit ve su değil miydi yani besleme maması olmadığı zaman ben öyle hatırlıyorum sanki
Evet öyle de olabilir ama bir hafta on gün kadar verileceği için besleme maması vitamin ve içeriği açısından daha iyi bir yöntemdir diye düşünüyorum 😊

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
a21 besleme mamasinin içinde şeker var diye duydum bence mamaistten elle besleme maması alsın