• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişinin Geçmeyen Kızgınlığı

Layzy9

Aktif Üye
Herkese merhaba. Bir çift muhabbet kuşum var. Erkek ile dişiyi ayıralı iki buçuk ay oluyor. Kafesten yuvalığı çıkartalı da üç ay oluyor. Yine de dişinin azgınlığı bir türlü geçmedi. Forumda elma vermemi ve ara ara ılık suyla banyo yaptırmamı söylediler. Belli aralıklarla yapıyorum ama nafile. Foruma yazdığımda attığım yumurta sayısı 22 idi. Dün itibariyle 27 oldu ve bugün yine kafesin dibine yattı. Erkek ile dişiyi ayırmadan önce attığım yumurta sayısı 16 ydı. Ayırdıktan sonra 11 tane yumurta daha yaptı yani. Ne yapsam bilemiyorum. Kendi kendine yumurta yapıp duruyor, ne yapmam gerektiği konusunda umarım yardımcı olabilirsiniz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peki neden bir daha birleştirmiyorsunuz?

EnesGenç

Eski Forumcu
Kusunuz tek olmadan da çift olmadan da yumurta yapıyor. Birlestirmeniz daha hayırlı olur. Hem yumurtalar dolu olir hemde daha az yumurtlar

Layzy9

Aktif Üye
Daha önce iki kez yumurtlama dönemine girmişti, birinde 6 yumurta yapmıştı ve 3 yavru çıkmıştı. Diğerinde de 8 yumurta yapmıştı 7 yavru çıkmıştı. Sonra tekrar yumurtlama dönemine girince foruma yazmıştım, forumdakiler de ayır 2 ay kadar dinlensin demişlerdi ama işte geldiğimiz nokta aynı :S @EnesGenç @Feyza T.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Verdiğiniz yemin içeriği,mamada kullandığınız sebzeler,verdiğiniz mamanın içeriğinde de kızıştırıcı şeyler olabilir. İçeriğini kontrol ettiniz mi? Veterinerden de fikir almanız daha iyi olur. Belki bir ilacı vs vardır. :)

Layzy9

Aktif Üye
Nadiren mama veriyorum ve havuç kullanmıyorum. Yeminde de nijer tohumu yok. Dikkat ediyorum bunlara ama en iyisi dediğiniz gibi veterinere sormak. Herkese teşekkürler cevapları için.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Düzensiz yumurtlama durumu görülüyor bazen. Bunun önüne geçmek birazda kuşun yasiyoa alakalı yaslamdikca yumurta sayisinda düşüş olacaktir. Şuan yapman gereken mineral aminoasit kalsiyum takviyesi düzenli şekilde yapman. Kuş yunurtladikca depolarını boşaltıyor çünkü

Layzy9

Aktif Üye
Teşekkür ederim cevabınız için. Peki önerebileceğiniz bir ürün var mı bunun için? Elimde sadece multivitamin var. @Tuğrul Bey

Üst Alt