• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi yumurtlayan sultan papağım çok kızgın

Pluviophile

Yeni Üye
Merhabalar, çift Sultan papağanım var. Dün üçüncü yumurtamız geldi. Dişi olan erkeğin yuvalığa girmesine izin vermiyor. Güvenmiyor diye yorumlar okudum ama yumurtlamadan önce dişi erkeği görmezse onu arar veya çağırırdı. Onsuz durmazdı bu yüzden güvenmiyor olacağını da çok düşünmüyorum. Çok nadir baktığımda içeride beraber oluyorlar. Bazen de dişi yemek yemeye çıktığında erkek dışarıdaysa onu yuvalığa göndermek için saldırıyor. O yuvalığa girdikten sonra rahatça yemeğini yiyor. Erkek olan arada yuvalığa girmeye çalışıyor ve dişi attığım videodaki gibi saldırıyor. Normalde dişi kuşumuz çok korkak, erkek olan ona yaklaşmamıza da izin vermezdi. Erkek bize alışkın ama kıskandığı için dişiyi yaklaştırmazdı hiç. Bu dönemde bu kadar agresif olacağını beklemiyordum. Neler önerirsiniz?

Streamable Video

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Birkaç gün daha takip edin devam ederse.Erkeği ayırın derim ben. Dişi kendisi yatar bakar büyütür. Yavrular yem düşünce tekrar birleştirirsiniz. Aksi takdirde bu hengamede yurmurtalarda içerideki kavgada çalkalanır verim alamazsınız. Bugün ayırsanız Dişi muhtemelen iki yumurta daha yapabilir.

Pluviophile

Yeni Üye
Birkaç gün daha takip edin devam ederse.Erkeği ayırın derim ben. Dişi kendisi yatar bakar büyütür. Yavrular yem düşünce tekrar birleştirirsiniz. Aksi takdirde bu hengamede yurmurtalarda içerideki kavgada çalkalanır verim alamazsınız. Bugün ayırsanız Dişi muhtemelen iki yumurta daha yapabilir.
Doğru diyorsunuz ayırayım olmadı