• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Dişi ve Erkek Sultan Papağanı Karşılaştırılması

oguzkaan

Yeni Üye
Merhaba. 1 yaşını geçmiş bir muhabbet kuşum var. Kendisi çok sakin uysal. Elimizde büyük bir papağan kafesi var ve Sultan papağanı almayı düşünüyoruz fakat siz de biliyorsunuz ki 6 ay ve hatta bir yaşına gelmeden cinsiyetinin belirlenmesi pek mümkün olmuyormuş. Eğer alacağımız kuş dişi çıkarsa diye merak ettiğim sorular var

Öncelikle cinsiyet fark etmeksizin muhabbet kuşumla anlaşabilme ihtimalleri nedir aynı anda çıkarmalı mıyım birbirinin kafesine yaklaşmalımı lar ?

İkinci olarak dişi Sultan Papağanı konuşması biraz daha mı zor oluyor ?

Bir de dişi sultan papağanı elimize ve bize erkekten daha az mı alışır yani cana yakınlığı daha az olur mu ?

Dişi olursa kızışma dönemini nasıl halledebilirim elimde başka bir papağan yok çiftleştirmeden geçirebilir miyiz ?

Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Anlaşma aynı tür kuşlarda bile belirsiz olabiliyor. Tamamen karakterle alakalı yaşamadan bilemezsiniz. Ben açıkçası sakıncalı görmüyorum ve anlaşabilen çokta örneğine bizzat şahit oldum. Aynı kafeste yaşayanına bile şahit oldum. Ama dediğim gibi kuşların karakterine bağlı.

İşinde uzman iyi bir üreticiden alırsanız cinsiytlerini küçükkende bilerek alabilirsiniz.

Dişi sultan papağanı konuşanı çok çok nadirdir. Geneli konuşmaz.

Dişi ve erkek sultan alışma süreci farklı değil. Ne kadar çok ilgilenirseniz iki cinsiyettede aynı karşılığı görürsünüz.

Yine iki cinsiyettede kızışma dönemi var. Ya eş alırsınız yada o dönemleri bir şekilde ilgisini dağıtarak, daha sakinleşeceği besinler vererek bir şekilde atlatırsınız. Yani farkıları yok. İlla eşleri olacak diye bir kesinlikte yok.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Üst Alt