• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi ve Erkek kuşun birbirine alışma süresi ne kadar?

Mithra

Aktif Üye
Zebra ispinozu, Muhabbet kuşu ve forpus papağanı bakıyorum, bu yüzden sorum bu üç tür içinde geçerli, bilenler bilgisini paylaşırsa çok sevinirim..Yan yana duran iki kuş ne kadar süre beraber kaldığı takdirde, yumurta yapmamışlarsa artık eş olmayacak diyebiliriz?
İki tane zebra ispinozum daha önceden yuvalık takılı olan kafeste uzun süredir beraberler, dişi yuvalığa yumurta yapıyordu ama eş değillerdi..Kavga ediyorlardı.. Birbirlerine alışsınlar diye yuvalığı çıkardım , 2 hafta geçti şu an 3. haftaya doğru gidiyor ama hala kavga ediyorlar.. Artık eş olmazlar diyebilirmiyim? yada biraz daha beklemelimiyim?

Muhabbet kuşlarım ve forpus papağanlarım içinde durum buna benzer.. Kavga olmasada yuvalığın önünden bile geçmiyorlar. ne kadar süre beklemeliyim?

Mithra

Aktif Üye
genel olarak aşağıda olanda var ,yaklaşık olarak omuz hizasında olanda... ama bahsettiğim zebra ispinozlarının, yuvalık kısmı 1 m filandır.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
21 gün uygulayın her kuş için ilk etapta çiftleşme yoksa 2 hafta ayırın tekrar 21 gün bekleyin. Tabi kuşlar kendini belli eder bu süreçte olmazsa olmaz nasip isi

Mithra

Aktif Üye
İspinozlar üremeye meyilli kuşlar eğer kavga vs varsa büyük ihtimal sağlıklı bir çift olmamışlardır. Muhabbetlere gelince eş konusunda seçici kuşlar. Yinede papağanla muhabbete biraz zaman verebilirsiniz
dişi zebra ispinozu gerçekten yavru alabilmeyi istediğim bir kuş, daha önceki erkekle anlaşıyor, yuvalığa filan beraber girip çıkıyorlardı, ama yumurtalardan yavru gelmedi...ondan sonra erkeği değiştirdim bununlada kavga ediyor.. ortalama bir süre varmı , şu kadar zaman anlaşmazlarsa artık ayırmak lazım denilebilen?bir kaç gün sonra yuvalıksız ve kavgayla geçen 3. hafta tamamlanmış olacak , sence ayırmalımıyım artık zebra ispinozlarını?

Mithra

Aktif Üye
İlk erkek kuş duruyorsa onla birleştirin. Bütün türler içinde söylüyorum aklınızda olsun ilk 1-2 kuluçkada yumurtalar boş olabilir. Acemilikten kaynaklı hemen eş değişme yoluna gitmeyin
Önceki erkek duruyor , ama onun yanında başka eş var şu an ve iyi anlaşıyolar şimdilik..çok uzun bi zaman 4-5 ay kadar onlarıda bekledim sonra değiştirdim.. ikinci erkeklede toplamda bi 3 ay filan olmustur beraber olduğu zaman dişi kuşumun, ama yuvalık takılıydı kavga ediyorlardı, yuvalığı çıkaralı 3 hafta filan oldu, hala kavga ediyorlar :(

Üst Alt