• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Sultan Papağanıma Eş Alacağım Aldıktan Sonra Ne Yapmalıyım

Syrox

Aktif Üye
Merhaba, 1,5 yaşında kızgınlık döneminde dişi sultan papağanım var. Muhtemelen 1,2 güne kızgınlık yumurtası gelicek bende bu nedenle 3-4 yaşlarında erkek sultanı birkaç haftalığına çiftleştirmek için alıcam. Ama ne yapıcam hiç fikrim yok youtubede video da bulamadım. Yani bu kuşları birbirine nasıl alıştırcam hiç bilmiyorum yardımcı olursanız veya bu konu hakkında youtubeden video varsa atarsanız çok sevinirim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Aldığınız gün ayrı kafeslerde 1hafta 10 gün ayrı kalsınlar sonra erkeği koydugunuz kafesin içine dişi kuşunuzu koyun. Erkeği koyacağınız kafese yuvalık takmalisiniz

Syrox

Aktif Üye
Aldığınız gün ayrı kafeslerde 1hafta 10 gün ayrı kalsınlar sonra erkeği koydugunuz kafesin içine dişi kuşunuzu koyun. Erkeği koyacağınız kafese yuvalık takmalisiniz
Peki kuşlar birbirine alıştıktan sonra aynı kafeste mi yaşayacaklar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Evet onları rahatsız etmeyeceksiniz tabiki stres altına girmesinler kizistirici mamalar yaparsiniz verirsiniz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bu arada kuşunuz 1.5 yaşındaydı ona 2 yaşında sultan almanız daha uygun 3-4 yaşındaki kuşlar size fazla yavru veremez uzun süre yavru alacaksanız kuslardan 3-4 yaş olmaz 2 yaşında olsun erkek

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
ciftlestirip geri vereyimlik bir durum yok. Öyle hemen ciftleseceklerini garanti edecek bir durumda yok. Plan proje 1 sene rötar yaparsa ne olucagina dair bir hazırlığın yoksa. Bir kaç haftalığına eşden dosttan kuş alma.

Grpet

Müdavim
Üretici
Merhaba, 1,5 yaşında kızgınlık döneminde dişi sultan papağanım var. Muhtemelen 1,2 güne kızgınlık yumurtası gelicek bende bu nedenle 3-4 yaşlarında erkek sultanı birkaç haftalığına çiftleştirmek için alıcam. Ama ne yapıcam hiç fikrim yok youtubede video da bulamadım. Yani bu kuşları birbirine nasıl alıştırcam hiç bilmiyorum yardımcı olursanız veya bu konu hakkında youtubeden video varsa atarsanız çok sevinirim
tuğrul hocam yazmıs gereğini ama eşe atılan kuşlarında bir hissi var eşlerine bağlanırlar eşlerinden sonra ayırmak onları cok strese sokar bu yüzden ya eş alın temellı yada almayin benim görüşüm budur

Syrox

Aktif Üye
tuğrul hocam yazmıs gereğini ama eşe atılan kuşlarında bir hissi var eşlerine bağlanırlar eşlerinden sonra ayırmak onları cok strese sokar bu yüzden ya eş alın temellı yada almayin benim görüşüm budur
teşekkür ederim

Üst Alt