• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi sultan papağanı yardım

cmoarnveuts

Yeni Üye
Merhabalar ben Onur. Aranızda yeniyim. Bir konuda kıymetli görüşlerinize ihtiyacım var.
Bir yılı aşkın süredir erkek bir sultan papağanımız var. 1.5 ay önce de kendisine bir dişi arkadaş alarak yolumuza devam ediyoruz.
Erkek olan uzun zamandır kızgınlık belirtileri gösteriyordu. Yanına aldığımız dişi de bir süredir kur hareketlerine başladı ve yumurta tuttuğunu gösterir şekilde de bacak aralarında şişkinlik oluştu. Bu durumlarını kafeslerine yuvalık alarak desteklemek istedim. Şu an yuvayı da benimsediler, hatta daha önce birbirlerine ilgi göstermeyen bu iki arkadaş artık birbirlerine sokulup kaşımaya başladılar. Sanıyorum birbirlerini eş te tuttular .
Ancak iki gündür dişi de bir durgunluk ve kanat düşüklüğü diyebileceğim haller var. Bu durum yumurta yüklü olması ile alakalı olabilir mi yoksa bi sağlık sorununa mı işaret anlayamadık. Bu konuda yorumlarınız almak istiyorum.
Teşekkürler.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar, forumumuza hoşgeldiniz 🙂 Kuşunuzun yandan kuyruk gözükecek şekilde videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar ben Onur. Aranızda yeniyim. Bir konuda kıymetli görüşlerinize ihtiyacım var.
Bir yılı aşkın süredir erkek bir sultan papağanımız var. 1.5 ay önce de kendisine bir dişi arkadaş alarak yolumuza devam ediyoruz.
Erkek olan uzun zamandır kızgınlık belirtileri gösteriyordu. Yanına aldığımız dişi de bir süredir kur hareketlerine başladı ve yumurta tuttuğunu gösterir şekilde de bacak aralarında şişkinlik oluştu. Bu durumlarını kafeslerine yuvalık alarak desteklemek istedim. Şu an yuvayı da benimsediler, hatta daha önce birbirlerine ilgi göstermeyen bu iki arkadaş artık birbirlerine sokulup kaşımaya başladılar. Sanıyorum birbirlerini eş te tuttular .
Ancak iki gündür dişi de bir durgunluk ve kanat düşüklüğü diyebileceğim haller var. Bu durum yumurta yüklü olması ile alakalı olabilir mi yoksa bi sağlık sorununa mı işaret anlayamadık. Bu konuda yorumlarınız almak istiyorum.
Teşekkürler.
Merhaba evinize bol bereket, neşe huzur getirsinler🥰🐦
Büyük ihtimalle gebe🤲🐦
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız dişiyi görelim net yazalım😊🤲🐦

cmoarnveuts

Yeni Üye
Hoşbulduk. İyi dilekleriniz ve ilginiz için teşekkür ederim. En kısa zamanda gönderiyorum videoyu.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Daha fazla detay gerekiyorsa tekrar çekebilirim.
Merhaba çok fazla kanat düşmüş, karnını kontrol eder misiniz
Sertlik var mı? Yumurtlama aşamasında gibi duruyor, siz kontrol edebilirseniz edin
Dışksını görebilir miyim

cmoarnveuts

Yeni Üye
Merhaba. Dışkısı ne cıvık ne çok katı. Dışkılarken sarkarak düşüyor anüsten. Normal zamanlardaki gibi boncuk olup düşmüyor. Altına peçete koyup foto almaya çalışacağım.
Ele çok alışık değil ama kontrol etmeye çalışayım karnını.

cmoarnveuts

Yeni Üye
Karnını kontrol etmek için tekrar gittiğimde anüsten sıvı akışı gördüm, ıkınma benzeri hareketler de gösteriyordu. Anüs çıkışı bayağca genişlemiş.
Fazla sarsmadan yakalayıp kontrol ettim karnını. İçerde ufak bi yumurta büyüklüğünde sertlik hissettim. Sanıyorum suyu geldi bizimkinin 🙂, yumurta da yolda gibi.
Siz ne diyorsunuz?

cmoarnveuts

Yeni Üye
Hayvancağız gördüğüm kadarı ile fazla zorlanıyor gibi geliyor bana yada ben fazla pimpirikleniyorum. Yumurta sıkışması gibi durumlar da okumuştum. Böyle bi olasılık var mı? ve nasıl teşhis edilir acaba?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hayvancağız gördüğüm kadarı ile fazla zorlanıyor gibi geliyor bana yada ben fazla pimpirikleniyorum. Yumurta sıkışması gibi durumlar da okumuştum. Böyle bi olasılık var mı? ve nasıl teşhis edilir acaba?
Elinizi iyce sabunla yıkayın
Yumurtanın sağından solundan hafif bastırmadan aşağı doğru itin ama batırmayın, popoya da az bir zeytinyağı sürün