• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Sultan Papağanı Kakası Normalmidir Bakabilirmisiniz

Syrox

Aktif Üye
Merhaba ben pek anlamıyorum da yardımcı olursanız sevinirim 2 fotosunu da ekliyorum.
sultan papağanı dişi 1,5 yaşında
kahverengi kakası beni korkuttu onun için ekledim ve yeşil olan kakasının da rengi çok koyu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yem dışında bir şey yedi mi?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba ben pek anlamıyorum da yardımcı olursanız sevinirim 2 fotosunu da ekliyorum.
sultan papağanı dişi 1,5 yaşında
kahverengi kakası beni korkuttu onun için ekledim ve yeşil olan kakasının da rengi çok koyu
Papağanın tünekteki resmini de atarmısınız?

Syrox

Aktif Üye
Papağanın tünekteki resmini de atarmısınız?
Bu da bugüne ait fotoğraf acaba ağrısı falan mı var veya vitamininin tarihi mi geçti tam anlayamadım sorunu vitaminini bugün değiştiricem üstünde tarih yazmıyor uzun zamandır o vitamini kullanıyor tarihi geçmiş olabilir nolur nolmaz

Syrox

Aktif Üye
sarı gaga taşlarını çıkartın
Merhaba sarı var bide pembe var pembeyi de çıkarayım mı yani sadece kalamar kemiği olması yeterlimidir birde her su içtikten sonra gaga taşı yiyor dikkatimi çekti bunu hep mi yapıyordu veya şimdimi başladı bilmiyorum normal midir

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
çıkartın boya onlar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
mineral blok kum alsanızda olur gaga taşı bloklar var

Syrox

Aktif Üye
çıkartın boya onlar
aklıma şimdi geldi kurumuş kakalarını yemeye çalışıyor | birde böyle bir gaga taşı var aynı zamanda kum görevi görüyormuş öyle dediler ama bunun kumu yetersiz geldi ek olarak grit kum kullanıyorum.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bu da bugüne ait fotoğraf acaba ağrısı falan mı var veya vitamininin tarihi mi geçti tam anlayamadım sorunu vitaminini bugün değiştiricem üstünde tarih yazmıyor uzun zamandır o vitamini kullanıyor tarihi geçmiş olabilir nolur nolmaz
Vitaminden olabilir 6 ayda 1 değiştirmek gerekiyor. Vitamini çok vermeyin 10 günde 1 verin yeter. Mineral blok kullanmayın şehmus abi kursak mantarı yapıyor demişti. Kuş kumu ve renksiz gaga taşı alabilirsiniz. Kızgınlık yumurtası yapma ihtimali varsa o da dışkıyı değiştirir. Probiyotik verebilirsiniz. Vitamin verdiğiniz tarihten 2 gün sonra verin garanti olsun.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Vitaminden olabilir 6 ayda 1 değiştirmek gerekiyor. Vitamini çok vermeyin 10 günde 1 verin yeter. Mineral blok kullanmayın şehmus abi kursak mantarı yapıyor demişti. Kuş kumu ve renksiz gaga taşı alabilirsiniz. Kızgınlık yumurtası yapma ihtimali varsa o da dışkıyı değiştirir. Probiyotik verebilirsiniz. Vitamin verdiğiniz tarihten 2 gün sonra verin garanti olsun.
Mineral blok kursak mantarı mı yapıyormuş onu kaçırmışım @Şehmus BAKIR

Bahar Y.

Müdavim
Olay biraz yanlış anlaşılmış açıklık getireyim
Mineral blok tüketildiği takdirde çok sağlıklıdır fakat kuş yemek yerine ona kafasını kaşıtıyorda üstüne çıkıp dışkılıyorsa bakteriler ve mikroplar birikir, yerse sorun yok