• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşumuzun gagası büyüyor

Arakhni

Yeni Üye
Merhaba, bugün babamların dişi muhabbet kuşunun gagasında bir büyüme farkettim. İlk alındığında da normale oranla biraz büyük bir burun kısmı vardı ama şimdi yolladıkları son fotoğraflarda gagasındaki değişim beni korkuttu. Acaba bu konuda ne yapabiliriz. Enfeksiyon kapmış olabilir mi ya da mantar. Çok temiz bakılıyor kuşlar. Bu konuda bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. 🌸

Ekli dosyalar

zezeynep

Paylaşımcı
Merhaba, bugün babamların dişi muhabbet kuşunun gagasında bir büyüme farkettim. İlk alındığında da normale oranla biraz büyük bir burun kısmı vardı ama şimdi yolladıkları son fotoğraflarda gagasındaki değişim beni korkuttu. Acaba bu konuda ne yapabiliriz. Enfeksiyon kapmış olabilir mi ya da mantar. Çok temiz bakılıyor kuşlar. Bu konuda bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. 🌸
Maşallah bu güzelliğe. Tatlı badem yağı gaga ve cereye sürebilirsiniz kuruluk için iyi gelir. Büyüme durumuda kızgınlıkta oldukları zaman cerede büyüme ve koyulaşma olabiliyor. Mantar olduğunu düşünmüyorum hocalarımız daha iyi bilgi vereceklerdir🙏 Burun deliklerinde kapanma vs var mı?

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Merhabalar çere kabuklasmıs onun için tatlı badem yağı sürün. Gagası bir tık büyümüş onun ıcın bir tık kesebilirsiniz . Ama torpulemek daha iyi olur. Yem yemesinde sıkıntı cıkarıyormu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba maşallah güzel kızıma🤲😊🥰
Kızgınlık döneminde cere katmanlaşır ve bazı cere az, bazısı çok artar hiç bir sıkıntı yok endişe etmeyin lütfen 😊🤲eş alırsanız çifleşme çok çabuk olur😊🤲
Elma banyo yulaf ve kafes dışı gezmeler, kızgınlığı azaltır, havuç nane Nijer tohumu fazlalaştırır
Yumurta da bırakabilir😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar çere kabuklasmıs onun için tatlı badem yağı sürün. Gagası bir tık büyümüş onun ıcın bir tık kesebilirsiniz . Ama torpulemek daha iyi olur. Yem yemesinde sıkıntı cıkarıyormu
Merhaba, gagada uzama yok canım, vazelin yada tatlı badem yağı çözer

Üst Alt