• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşuma eş aldım ama anlaşamıyorlar

KadirBerkan

Yeni Üye
Merhabalar, dişi muhabbet kuşum ile petshopa gittim ve ona bir eş aldım. Salmada bir problemleri yoktu birbirlerinin başlarını kaşıyorlardı ve bende almaya karar verdim anlaştıklarını düşünüp eve geldim ilk başta ikisini de kafese koydum dişi sürekli erkeğe kur yaparken erken biraz daha çekingen bir şekilde durdu, zaman geçtikçe dişi erkeği dövmeye başladı ama kafesin dışında yine birbirleriyle iyi geçiniyorlar. Bunun dışında yeni aldığım kuş ne tünelinde nede salıncağında duruyor kafesin tellerine tutundu bütün gece yemek yiyip suda içmedi bu durum ilerleyen günlerde düzelir mi ve alısırlar mi birbirlerine?

Not: Yazım hatalarım olabilir kusura bakmayın mobilden yazıyorum.

Bu arada kafeslerini ayırabilme gibi bir durumum yok fazladan kafes gibi bir şey düşünmedim alırken bu konuda acemiyim.

Deniz12

Aktif Üye
Dişi daha önce kafese hakim olduğu için erkeği kovuyordur erkek de yeni geldiği ve dayak yediği için tedirgin olmuştur dişi rahat oturmasına izin vermemiştir o yüzden 2 hafta süre gibi ayrı kafeslerde olmaları lazım, iki hafta sonra dişiyi erkeğin bulunduğu kafese koyun, erkek kafese önceden hakim olduğu için ortama daha kolay adapte olur dişinin üstünlük sağlamasına gerek kalmaz ve daha iyi anlaşabilirler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşları ve ortamın resimlerini görebilir miyiz

Üst Alt