• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşum uçtuktan sonra kusuyor

GriMavis

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma
Hastalık Belirti Tarihi
16 Eki 2021
Merhaba, dişi muhabbet kuşumu alalı uzun zaman oldu. Hem dişi hem muhabbet kuşum var. Onları saldığımda erkek olanda bir problem yok ancak dişi kuş biraz uçtuktan sonra hemen kusuyor. Birkaç kez kusuyor. O yüzden onu kafesten çıkarmamaya başladım. Her zaman kusuyor panik mi yapıyor anlamadım oysa biz kafesi açıp önüne mama vs. koyuyoruz ve kendileri çıkıyor yani elle falan yakalayıp onu korkutacak hareketler yapmıyoruz sonra kendileri tekrar giriyor. Bugün de kafesteydi ikisi ve birlikte oyun oynuyorlardı dişi kuş biraz kanatlarını çırptı kafesin içinde daha sonra yine kustu. Ne yapmam lazım?

Bahar Y.

Müdavim
Dışkı fotoğrafı ve dışı kuşun fotoğrafını ekler misiniz

GriMavis

Yeni Üye
Kuşun fotoğrafını şu anda çektim. Öyle tüylerini kabartmıyor, halsiz değil. Oyun oynuyor. Ama sanırım uçmaktan korkuyor? Yani normalde de oldukça korkak, çabuk strese giriyor sanırım. Biraz uçtuktan sonra hemen kusuyor. Ya da kanatlarını çırptı kafeste kustu. Ama erkek kuş uçuyor hiç korkmuyor kusmuyor.

Bahar Y.

Müdavim
Sadece kusup yem mi çıkarıyor yoksa ağızdan salya tarzı sıvı çıkarıyor mu? Gagada ekşimsi koku var mı? Fark edilir şekilde zayıflama gözlemlediniz mi

GriMavis

Yeni Üye
Kusup yem çıkarıyor bazen çok az bir sıvı çıkıyor ama kokusu yok. Zayıflama da yok. Zaten dediğim gibi uçtuktan sonra kusuyor hep panik mi var kuşta anlamadım napsam düzelir lütfen yardımcı olun.

Bahar Y.

Müdavim
Kusup yem çıkarıyor bazen çok az bir sıvı çıkıyor ama kokusu yok. Zayıflama da yok. Zaten dediğim gibi uçtuktan sonra kusuyor hep panik mi var kuşta anlamadım napsam düzelir lütfen yardımcı olun.
Yem olarak ne kullanıyorsunuz

GriMavis

Yeni Üye
Kuruyemişçiden taze yem alıyoruz. Erkek kuşumda böyle kusma problemi asla yok yemlerini de seviyorlar birçok yem kullandım önceden ama bunu cidden seviyorlar. Ben onlara maydonoz, salatalık, elma, armut vs. de yediriyorum. Sularına vitamin damlatıyorum birkaç damla. Sularını sık sık değiştiriyorum. Erkek kuşum uçuyor, oynuyor sonra kafese geri giriyor ama dişi kuşum uçtuktan sonra hemen kusuyor her defasında.

Bahar Y.

Müdavim
Kuruyemişçiden taze yem alıyoruz. Erkek kuşumda böyle kusma problemi asla yok yemlerini de seviyorlar birçok yem kullandım önceden ama bunu cidden seviyorlar. Ben onlara maydonoz, salatalık, elma, armut vs. de yediriyorum. Sularına vitamin damlatıyorum birkaç damla. Sularını sık sık değiştiriyorum. Erkek kuşum uçuyor, oynuyor sonra kafese geri giriyor ama dişi kuşum uçtuktan sonra hemen kusuyor her defasında.
Her kuş her yemi aynı derecede sindiremiyor maalesef, belki sindiremediği için kusma gereği duyuyor, kapalı yem almanızı öneririm garden Mix pembe şerit kullanıyorum çok güzel bir yem memnunum, kum kullanıyor muydunuz

GriMavis

Yeni Üye
Merhaba bahsettiğiniz yemi almama rağmen dişi kuş uçup uçup kusuyor. Sadece uçtuktan sonra. Napsam bilmiyorum

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar efor sarfettiği zamn kusma eğiliminde olabilir. Bazı tohumlar arkadaşımızın dediği gibi her kuş için sindirilemiyebiliyor. Mesela ak darı yi sindiremeyen kuşum var. Ayrıca probiyotik kullanmanızi oneririm

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Haftada bir probiyotik ve kuş kumunu eksik etmeyin kafesinde sindirime yardımcı olur

Üst Alt