nbt_moon0619
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Gaga ve ayaklarda mantar
- Hastalık Belirti Tarihi
- 23 Nis 2022
- Kullanılan İlaç
- Oly sprey
Merhaba 7 aylık bir dişim ve eşi 6 aylık bir oğlum var. Eş tuttular 2 aydır gayet iyi anlaşıp yuvaya girip çıkıyorlar. Dişi tüy bile bırakmış erkek ayak atıyor. Buraya kadar güzel. Gelgelelim ben üniversitedeyken dişi kuşum mantar olmuş gagası ve çenesi hafif ayaklarında da var. Cremino df olduğundan daha hassas diye düşünüyorum. Bununla birlikte 2 haftadır mantar olduğunu biliyorum. Zaten görür görmez veterinere götürdüm. Sprey verdi lakin dişiyi ben 5 aylıkken aldığımdan bana alışık değil başta ısırmasa da şuan ısırıyor. Bu sefer eldivenle ilacı uygulamaya başladım. Yine de yerinde durmuyor çenesinin altı ve yanakları feci derecede mantar olmuş. Evdekiler anlamadığından fark etmediler tabi ben görür görmez fark ettim.
Oğlumla hala aynı kafesteler evde 4 kuş ve 3 kafes var kafes değiştiremiyorum. Çünkü oğluma da bulaştıysa diğer kuşlardan birine de geçsin istemiyorum. Dişi kuşum kendini oğluma kaşıtıyor gayet iyi anlaşıyorlar. Spreyden çok korkuyor. O çırpınınca ben üzülüyorum. İnternette üreticilerin kür setleri var ek olarak almayı düşünüyorum. Sizlerin bu konuda bana fikir verebileceğinizi düşünüyorum. Ek takviye olarak ne yapabilirim. Kuşa spreyi pamukla bile uygulayamıyorum ısırıyor ısırmayan kuş veteriner gördükten sonra ısırmaya başladı.
Kanat altlarına ayaklarına boynuna sıkıyorum. Gagasının altında kocaman var ve gaga yanaklarında gözünde çok hafif var. Kafasını sürekli hareket ettirdiğinden sıkıntı çekiyorum. Ne yapabilirim bu konuda?Teşekkür ederim.
Seçtiğim tarih benim fark ettiğim tarih.
Oğlumla hala aynı kafesteler evde 4 kuş ve 3 kafes var kafes değiştiremiyorum. Çünkü oğluma da bulaştıysa diğer kuşlardan birine de geçsin istemiyorum. Dişi kuşum kendini oğluma kaşıtıyor gayet iyi anlaşıyorlar. Spreyden çok korkuyor. O çırpınınca ben üzülüyorum. İnternette üreticilerin kür setleri var ek olarak almayı düşünüyorum. Sizlerin bu konuda bana fikir verebileceğinizi düşünüyorum. Ek takviye olarak ne yapabilirim. Kuşa spreyi pamukla bile uygulayamıyorum ısırıyor ısırmayan kuş veteriner gördükten sonra ısırmaya başladı.
Kanat altlarına ayaklarına boynuna sıkıyorum. Gagasının altında kocaman var ve gaga yanaklarında gözünde çok hafif var. Kafasını sürekli hareket ettirdiğinden sıkıntı çekiyorum. Ne yapabilirim bu konuda?Teşekkür ederim.
Seçtiğim tarih benim fark ettiğim tarih.