• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dişi muhabbet kuşum garip davranıyor

MuratKaanGenc

Aktif Üye
merhaba kuşlarımın yavru yapması için yuvalık içine talaş kalamar kemiği kuş kumu v.b aldım ilk 1-2 hafta çok takmadılar ama bugünlerde dişi kuşumda erkek kuşumda yuvalığa bakıyor dişi kuş çok sık giriyor ve içerideki talaşları atıyor ve kafesi kemiriyor bu davranış normalmi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
evet bu normal ama yuvalık içine sadece talaş koymanız yeterli kalamar kemiği ve kuş kumuna hiç gerek yok. Onları kafes içinde bulundurun yuvalıkta kalmasın. Dişi ve erkek şuan yuva hazırlığı yapıyor. Talaşları azaltmalarının sebebi onlar için gerektiğinden fazla olması. Ama siz dokunmayın onlar kendileri halledecektir. Ve mümkünse kuşları strese sokmamak için onların bulunduğu ortamda yakın bir yerde durmayın veya sürekli yuvalığı kontrol etmeyin.

MuratKaanGenc

Aktif Üye
evet bu normal ama yuvalık içine sadece talaş koymanız yeterli kalamar kemiği ve kuş kumuna hiç gerek yok. Onları kafes içinde bulundurun yuvalıkta kalmasın. Dişi ve erkek şuan yuva hazırlığı yapıyor. Talaşları azaltmalarının sebebi onlar için gerektiğinden fazla olması. Ama siz dokunmayın onlar kendileri halledecektir. Ve mümkünse kuşları strese sokmamak için onların bulunduğu ortamda yakın bir yerde durmayın veya sürekli yuvalığı kontrol etmeyin.
yuvanın içinde değil kalamar kemiği ve kuş kumu dışında ama kuşlarım arada bir kavga ediyorlar sesler geliyor ve yuvalığı biraz fazla kontrol ediyorum bundan sonra dikkat edicem başka önerebilcieğiniz bir şey varmı ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
bunları yapmanız yeterlı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
yuvalık içine kalamar kemiği ve kuş kumu aldığınızı söylediğiniz için onlar yuvalıkta kalmasın dedim

Üst Alt