• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dişi muhabbet kuşum eşsiz yumurtladı

effysldr

Yeni Üye
merhaba 2 buçuk yaşında dişi muhabbet kuşum var yanına hiç eş almadım ama birkaç aydır kızgınlık döneminde ve 1 hafta arayla 2 kere boş yumurta yaptı ama bu onun sağlığı için zararlı mıdır ben bu yumurtaları ne yapacağım sürekli yumurtlarsa kalsiyum düşüklüğü veya bitik düşme gibi bir durum olmaz mı? eş almamamı söylediler psikolojisi bozulurmuş o yüzden bir şey de yapamıyorum nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba hoşgeldiniz kafesinde kalamar eksik olmasın eş durumuna siz karar verin tek devam edecekse elma da verin

cimennnn

Tutkulu
Kalamar kemiğini eksik etmeyin fazla yumurtlama ciddi sorunlar getiriyor malesef benim kızım da da aynı sorun vardı eklemlerinde sıkıntı olduğu belirlendi ilaç kullanıyoruz eklemleri güçlenmesi için. İnşallah sizin kızınız da çok yumurtlama olayı olmaz.

effysldr

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz kafesinde kalamar eksik olmasın eş durumuna siz karar verin tek devam edecekse elma da verin
kalamar kemiği hep var herhangi bir kızıştırıcı şey kullanmıyorum teşekkürler ama bu yumurtlama olayı durur mu diye merak ediyorum bilginiz var mı

effysldr

Yeni Üye
Kalamar kemiğini eksik etmeyin fazla yumurtlama ciddi sorunlar getiriyor malesef benim kızım da da aynı sorun vardı eklemlerinde sıkıntı olduğu belirlendi ilaç kullanıyoruz eklemleri güçlenmesi için. İnşallah sizin kızınız da çok yumurtlama olayı olmaz.
geçmiş olsun çok🙏🏻🙏🏻sağolun yarın sabah bir veterinerden bilgi alacağım

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Haftada biri geçmediği sürece tek dişilerde kızgınlık yumurtası normaldir. Artarsa kuşunuz çok yorulur, bitkin düşer o zaman önlem alabilirsiniz. Aynı insanlarda olduğu gibi kullanılmayan yumurta kuşlarda da ayın belli dönemleri atılmalı bu çok normal 👍🏻. Elma ve yulaf verilebilir. Oyuncak alabilirsiniz. Kafes düzeni ve kafesin yeri belli aralıklarla değiştirilebilir. Yuva hazırlığına girebileceği karanlık bir ortam ve altlık malzemesi(kağıt, peçete, mısır püskülü, hamster talaşı gibi)sunmaktan kaçınabilirsiniz

effysldr

Yeni Üye
Haftada biri geçmediği sürece tek dişilerde kızgınlık yumurtası normaldir. Artarsa kuşunuz çok yorulur, bitkin düşer o zaman önlem alabilirsiniz. Aynı insanlarda olduğu gibi kullanılmayan yumurta kuşlarda da ayın belli dönemleri atılmalı bu çok normal 👍🏻. Elma ve yulaf verilebilir. Oyuncak alabilirsiniz. Kafes düzeni ve kafesin yeri belli aralıklarla değiştirilebilir. Yuva hazırlığına girebileceği karanlık bir ortam ve altlık malzemesi(kağıt, peçete, mısır püskülü, hamster talaşı gibi)sunmaktan kaçınabilirsiniz
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. ek takviye mutlaka yapacağım

Üst Alt