beyzakozan06
Yeni Üye
Yavru dişi muhabbet kuşu sahiplenmek istiyorum. Hediye etmek isteyen olursa araç ile gelip alabilirim. Ankara-
Merhaba, kafes ortamınızı görebilir miyim?Yavru dişi muhabbet kuşu sahiplenmek istiyorum. Hediye etmek isteyen olursa araç ile gelip alabilirim. Ankara-
Ücretsiz verenler de var, illaki satın almaya gerek yok, zorunluluktan iyi bakacak birisine verilebilirMerhabalar, araç ile gidebilecek imkan varken satın almak yerine hediye aramınız sizce ne kadar doğru?
Evet ama hediye etmek ve hediye istemek arasında fark var. Hele ki yeterli imkan varsa.Ücretsiz verenler de var, illaki satın almaya gerek yok, zorunluluktan iyi bakacak birisine verilebilir
Sorunun altında bir problem aramak zorunda değiliz aslında, özellikle böyle bir sitede. Hiç tanımayıp sadece arabası olduğunu anladığımız biri hakkında imkanının iyi ya da kötü olduğunu sorgulamak da bize düşmemeli diye düşünüyorum. Arkadaşımızın önceliği satın almak yerine istemek olmuş, kötü bir niyet yoksa bir sorun yokEvet ama hediye etmek ve hediye istemek arasında fark var. Hele ki yeterli imkan varsa.
Aslında problem aramak değil, daha oturaklı bir platform takip etmeyi seviyorum. Yaşı küçük arkadaşlara karşı olan toleransımı yetişkinlere kullanmayı tercih etmiyorum.Sorunun altında bir problem aramak zorunda değiliz aslında, özellikle böyle bir sitede. Hiç tanımayıp sadece arabası olduğunu anladığımız biri hakkında imkanının iyi ya da kötü olduğunu sorgulamak da bize düşmemeli diye düşünüyorum. Arkadaşımızın önceliği satın almak yerine istemek olmuş, kötü bir niyet yoksa bir sorun yok
Merhaba size katılıyorum, çok kuş verdim, durumu olmayan ailelere, kafesiyle, takviyeleriyle, yemiyle tüm malzemelerle, önce inandım sonra götürdüm bıraktımAslında problem aramak değil, daha oturaklı bir platform takip etmeyi seviyorum. Yaşı küçük arkadaşlara karşı olan toleransımı yetişkinlere kullanmayı tercih etmiyorum.
İyimser düşünmenizi saygıyla takdir ediyorum ama evcil hayvan beslemek hobidir. Evcil hayvan beslemek maddi imkan ve sorumlulukları alabilecek olgunluk gerektirir.
Araba ile ulaşım yapabilecek biri sorumluluk alacak olgunluğa gelmiş demektir.
Arkadaşımızın profilinde 22 yaşında yazdığına göre bir şeyleri kendi başarabilmesi gerek.
Konuda geçen muhabbet kuşu çok pahalı bir türde değil. Zaten uygun fiyat veya sağlıklı ortam kelimesi geçmediğine göre tek istek ücretsiz olması.
Hayatta böyledir, iyilik istemezsin iyilik yaparsın. Bunu talep edebilecek yaşı çok küçük kardeşlerimizdir.
Siz kimsenin ebeveyni değilsiniz, kimseyi de yargılayamazsınız, insanları eleştiremezsiniz çünkü yaptığı suç değil. Hediye etmek isteyen eder, almak isteyen de alır. Alma-verme dengesi. Yaşı kaç olursa olsun insanlara saygı duymalı, kendiniz gibi düşünmesini beklemeyin. Zaten satın alınmasın mümkünse sahiplendirilsin bu daha uygun.Evet ama hediye etmek ve hediye istemek arasında fark var. Hele ki yeterli imkan varsa.
Konuyu uzatan ben değilim kimseden de bir şey beklediğim yok. Bir soru sordum zaten arkadaş haricinde herkes cevap verdi, ben onları cevapladım.Siz kimsenin ebeveyni değilsiniz, kimseyi de yargılayamazsınız, insanları eleştiremezsiniz çünkü yaptığı suç değil. Hediye etmek isteyen eder, almak isteyen de alır. Alma-verme dengesi. Yaşı kaç olursa olsun insanlara saygı duymalı, kendiniz gibi düşünmesini beklemeyin. Zaten satın alınmasın mümkünse sahiplendirilsin bu daha uygun.
İnsanlar art niyetli diye biz iyilik yapmaktan veya karşıdaki iyilik yapmaktan vazgeçemez. Burada sadece hediye etmek isteyen var mı diye sorulmuş burada ne art niyet var ne de başka bir şey. Burada bakılamayan, zorunluluktan dolayı iyi bir yuvaya sahip olması gereken kuşlar da güzel bir yuvaya kavuştu o nedenle siz de biraz iyimser bakın, unutmayın ki hayatta art niyet kadar iyi niyet de var, içinizden ne geçirirseniz o sizi bulurKonuyu uzatan ben değilim kimseden de bir şey beklediğim yok. Bir soru sordum zaten arkadaş haricinde herkes cevap verdi, ben onları cevapladım.
Unutmayın iyimser insanların yanında art niyetli insan sayısı daha çok.
Benzer durum evcil hayvan sektöründe maalesef çok var. Özellikle akvaryum hobisiyle ilgilenen biriyim ve gözüm gibi baktığım canlı doğuran balıklarımı monster yemi olarak almak isteyen çok oluyor..Merhaba size katılıyorum, çok kuş verdim, durumu olmayan ailelere, kafesiyle, takviyeleriyle, yemiyle tüm malzemelerle, önce inandım sonra götürdüm bıraktım
Halen bakıyorlar,
Aracı olan gider petshoptan kurtarır
Şöyle de bir durum var ki içler acısı, yılan, kedi vs, etcil hayvan besleyenler kuşları yem olarak kullanıyor bu yüzden çok iyi araştırmak lazım
Bakın buda sizin düşünceniz ve birbirimize zıt tabanlardayız.İnsanlar art niyetli diye biz iyilik yapmaktan veya karşıdaki iyilik yapmaktan vazgeçemez. Burada sadece hediye etmek isteyen var mı diye sorulmuş burada ne art niyet var ne de başka bir şey. Burada bakılamayan, zorunluluktan dolayı iyi bir yuvaya sahip olması gereken kuşlar da güzel bir yuvaya kavuştu o nedenle siz de biraz iyimser bakın, unutmayın ki hayatta art niyet kadar iyi niyet de var, içinizden ne geçirirseniz o sizi bulur
Ben hobi olarak bakmıyorum, bir canlı benim hobim olamaz, ailemden bir parça olabilir bak evet siz zıt görüştesiniz ben de size bunu anlatmaya çalışıyorum, 22 yaşında şöyle yapmalı dıyerek insanları eleştirmeyin, sizden farklı diye şöyle yapmalı diye görüş belirtmeyin, herkesin hayat tarzını bilemeyiz Allah kalbinize göre versin umarımBakın buda sizin düşünceniz ve birbirimize zıt tabanlardayız.
Dediğim gibi ben bir hobide sorumluluk ve maddi imkan olmadan olmaz diyenlerdenim.
Umarım birileri hobi bahçesi yapmam için bana 3 5 dönüm yer verir.
İşte o kısmı neden belirtmemem gerekiyor? Özgür platform değil mi? Soruma alinti yaparak yanıtladığınız için düşüncemi yazdım. Sonuçta yetişkin sayılan bir yaş grubuna giren bireyi yetişkin hayatına uygun olacak şekilde eleştirdim.Ben hobi olarak bakmıyorum, bir canlı benim hobim olamaz, ailemden bir parça olabilir bak evet siz zıt görüştesiniz ben de size bunu anlatmaya çalışıyorum, 22 yaşında şöyle yapmalı dıyerek insanları eleştirmeyin, sizden farklı diye şöyle yapmalı diye görüş belirtmeyin, herkesin hayat tarzını bilemeyiz Allah kalbinize göre versin umarım
Ama sizin toleransınız kimseyi ilgilendirmez, sizin insanların ne yapıp ne yapmaması gerektiğine karışmaya hakkınız yok, nasıl ki özgür platform ise insanlar da yetişkin olduğunda ne yapıp ne yapmayacağında özgür burada bir suç işlemiş gibi yargılanmasına gerek yok. Yetişkin hayatı kimseyi ilgilendirmez, saygı duymamız lazımİşte o kısmı neden belirtmemem gerekiyor? Özgür platform değil mi? Soruma alinti yaparak yanıtladığınız için düşüncemi yazdım. Sonuçta yetişkin sayılan bir yaş grubuna giren bireyi yetişkin hayatına uygun olacak şekilde eleştirdim.
Toleransıma uymalısınız dediğimi zannetmiyorum. Tolerans göstermeyi tercih etmiyorum dedim. Yani kaba tabirle iyimser olmak zorunda mıyım demeye getirdim ve demeye devam ediyorum. Hatta devam edeceğim.Ama sizin toleransınız kimseyi ilgilendirmez, sizin insanların ne yapıp ne yapmaması gerektiğine karışmaya hakkınız yok, nasıl ki özgür platform ise insanlar da yetişkin olduğunda ne yapıp ne yapmayacağında özgür burada bir suç işlemiş gibi yargılanmasına gerek yok. Yetişkin hayatı kimseyi ilgilendirmez, saygı duymamız lazım
Burada kimse pollyannacılık oynamıyor, siz kötümsersiniz diye insanlar da öyle olmak zorunda değil. İnsanların yaşını söyleyip ne yapması gerektiğine karışamazsınız, insanlar da sizin toleransınızın sınırını hele ki bu gibi bir konuda öğrenmek zorunda değil. Çünkü karşınızdaki insan sizden değil, sahiplendirmek isteyen başkalarından istiyor. Yani konu ne konu sahibinin yaşı, ne de sizden öğüt alması.Toleransıma uymalısınız dediğimi zannetmiyorum. Tolerans göstermeyi tercih etmiyorum dedim. Yani kaba tabirle iyimser olmak zorunda mıyım demeye getirdim ve demeye devam ediyorum. Hatta devam edeceğim.
Suç işlemiş gibi yargılamak değil gücün varsa besle yoksa besleme diye yazıyorsam bu benim önerimdir, kanunum değil.
Konu sahibi uysun uymasın beni ilgilendirmez.
Benzer şekilde polyannacılık oynamakta zorunda değilim.
Ee siz beni alıntılayıp bir seyler yazınca sorun yokta ben cevapta düşüncemi yazarak kendimi ifade edince mi sorun var?Burada kimse pollyannacılık oynamıyor, siz kötümsersiniz diye insanlar da öyle olmak zorunda değil. İnsanların yaşını söyleyip ne yapması gerektiğine karışamazsınız, insanlar da sizin toleransınızın sınırını hele ki bu gibi bir konuda öğrenmek zorunda değil. Çünkü karşınızdaki insan sizden değil, sahiplendirmek isteyen başkalarından istiyor. Yani konu ne konu sahibinin yaşı, ne de sizden öğüt alması.
Ben buranın moderatörüyüm, kimsenin kırılmasına müsaade edemem. Kaldı ki özgür platform diyip bana sallamaya hiç kalkmayın konu sahibinin konusuyla ilgili yazdınız ben de size bunun cevabını verdimEe siz beni alıntılayıp bir seyler yazınca sorun yokta ben cevapta düşüncemi yazarak kendimi ifade edince mi sorun var?
Toleransımı, düşüncemi vs ben sizlere yazdım konu sahibine bile değil.