• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşu karın bölgesinde şişlik

Tsc6045

Paylaşımcı
1-1.5 yaşlarında dişi muhabbet kuşum var. Yaklaşık 2 ay önce ceresi koyu kahverengi oldu. Sonrasında yumurta yapmadı. Genel anlamda 38-42 gr arası gider gelirdi. Şuan kuşum 5 gr. Vere rengi mavi açık kahve arası. Karın bölgesinde şişlik olduğunu fark ettim. Elle kontrol ettim sol tarafta bezely-fındık büyüklüğü arası iki adet şişlik var sanki. Ben ilk etapta karaciğer yağlanması düşündüm diyet yem kullanıyorum. Kilosu 50 gr olarak kaldı. Diğer erkek kuş 65 gr olana kadar çıktı diyet yemle 48-50 gr oldu. Erkekteki büyüklük ile dişimdeki farklı acaba yumurta olabilir mi?

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda yağ bezesi olabilir doğru. Diyet yem kullanmanız da iyi olmuş. Şişlik sert mi ne kadar süredir var?

Tsc6045

Paylaşımcı
Kuşunuzda yağ bezesi olabilir doğru. Diyet yem kullanmanız da iyi olmuş. Şişlik sert mi ne kadar süredir var?
Sert değil çok yani 2 ay diyeyim yaklaşık. Spor yapamıyorlar dışarı çıkarıyorum sultan papağanının kafesine giriyorlar.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şöyle bir durum var erkeğin karnı ile bunun çok farklı. Erkeğin ufak sporla yemle indi.
Kuştan kuşa değişebilir, diyet yem, egzersiz, karaciğer koruyucu ürün (sedochol gibi) temin edebilirsiniz. Ben karaciğer için kanatlioil devedikeni tohumu unu da kullanıyorum, sebzesine haftada bir döküp veriyorum 🙂

Tsc6045

Paylaşımcı
Kuştan kuşa değişebilir, diyet yem, egzersiz, karaciğer koruyucu ürün (sedochol gibi) temin edebilirsiniz. Ben karaciğer için kanatlioil devedikeni tohumu unu da kullanıyorum, sebzesine haftada bir döküp veriyorum 🙂
Sedochol kullanıyorum. Dediğiniz undan da var çeşitleri. Ancak nöbet usulüne yoğun bir çalışma dönemim oluyor. İki gündür de kuşlarımla ilgilenemiyorum. Sadece kafesten çıkarıp kontrol ediyorum. Bugün erkek kabarık görünce bi bakayım dedim. Erkekte bir şey göremedim. Herşeyi normal. Dişi sadece karnı şiş. Ama yemeleri hareketleri normal.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sedochol kullanıyorum. Dediğiniz undan da var çeşitleri. Ancak nöbet usulüne yoğun bir çalışma dönemim oluyor. İki gündür de kuşlarımla ilgilenemiyorum. Sadece kafesten çıkarıp kontrol ediyorum. Bugün erkek kabarık görünce bi bakayım dedim. Erkekte bir şey göremedim. Herşeyi normal. Dişi sadece karnı şiş. Ama yemeleri hareketleri normal.
O zaman dediğim şekilde uygulayın, evdeyken gezsinler, ucsunlar 🙂

Üst Alt