• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Dişi muhabbet kuşu içinde yavru olan yumurta kırması

Nurdan ŞAKACIER

Paylaşımcı
Daha bir haftası vardı yumurtanın gününün dolmasına ama dişi kuş yuvadan attı yumurtayı çatladı yumurta içinde yavru var ne yapmam gerekiyor geri yuvaya koysam olur mu? 5tane yumurtası var hepside dolu ama birisini yuvadan attı

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yavrusu olan çift kuşum bı kaç gündür kavga ediyorlar erkek kuş dişi kuşu altına alıp dövüyor dişi kuş erkek kuşu yuvayada koymuyor önceden böyle değillerdi o neden oluyor acaba
Öncesini bilmiyorum ama dişi kuşun yavruları koruma içgüdüsüyle erkeği uzaklaştırabilir. Eğer sorun büyükse kanlı kavga şeklinde ise bir müddet ayırmak daha güvenli olur diye düşünüyorum @Demet bükay abla bu konulara çok daha hakim.

Nurdan ŞAKACIER

Paylaşımcı
Öncesini bilmiyorum ama dişi kuşun yavruları koruma içgüdüsüyle erkeği uzaklaştırabilir. Eğer sorun büyükse kanlı kavga şeklinde ise bir müddet ayırmak daha güvenli olur diye düşünüyorum @Demet bükay abla bu konulara çok daha hakim.
Dişi kuş beslemiyor yavruları el besleme maması ile besledik mecbur

Nurdan ŞAKACIER

Paylaşımcı
Erkek kuş yanlarında ki

Ekli dosyalar

Nurdan ŞAKACIER

Paylaşımcı
Anne kuş beslemiyorsa baba besliyorsa baba yavrularla kalsın anne baba da kanlı kavga varsa dediğim gibi bir müddet ayırmak daha sağlıklı olur.
Gagası ve etrafı böyle karardı neden acaba 10 günlük anca daha burnundan da kan geldi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Size en başta dedim dişi kuşu ayırın bir müddet diye. Koruma içgüdüsüyle dişi kuş o şekilde davranıyor. Baba besliyorsa baba ile kalması daha güvenli olur.

Nurdan ŞAKACIER

Paylaşımcı
Size en başta dedim dişi kuşu ayırın bir müddet diye. Koruma içgüdüsüyle dişi kuş o şekilde davranıyor. Baba besliyorsa baba ile kalması daha güvenli olur.
Ayrı dişi kuş yanlarında değil siz dedikten sonra ayırdık ama babada artık nedense yuvaya girmiyor bağırıyor yuvaya girince önceden eşi dovmustu yuvaya girince ondan olabilir mi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şuan için yavruların beslenmesi önemli. Süreci takip edin baba da beslemezse siz beslemek zorundasınız. Demet abla da görünce yorum yapar.

Üst Alt