• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! dişi muhabbet kuşu erkek muhbbet kuşunu yuvalığa almıyor

MuratKaanGenc

Aktif Üye
erkek muhabbet kuşum vardı ona hem eş hemde arkadaş olsun diye dişi bir kuş aldım 2-3 hafta sonra yuvalık taktım ama ne dişi bana alıştı nede yuva hazırlığı önceki ankette dişi kuşum sürekli yuvalığa giriyor demiştim ve talaş çıkarıyor demiştim ama bazende yanlarına geldiğimde korkudan dişi kafese giriyor ben olmadığımda herhalde yuvalıkta kuluçkaya yatıyor bilmiyorum ama ben geldiğimdede gelmediğimdede dişi kuş erkeek kuşumu yuvalığa almıyor çiftleşmek istemiyorlar dicem yem kusuyolar birbirlerini kaşıyolar ama bazen anlaşamıyorlar çiftleşmeleri için ne yapmalıyım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir tedirginlik, güvensizlik hissediyor olabilir eğer mümkünse kisa bir video görelim kuşların hareketlerini ve kafesin , yuvaligin içini çekiniz.streamble com dan yükleyip linkini buraya ekleyiniz

MuratKaanGenc

Aktif Üye
Bir tedirginlik, güvensizlik hissediyor olabilir eğer mümkünse kisa bir video görelim kuşların hareketlerini ve kafesin , yuvaligin içini çekiniz.streamble com dan yükleyip linkini buraya ekleyiniz
Dişi benden çok korkuyor yuvalıkaki talaşların çoğunu çıkarmış videoda tam gözükmedi

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafesi biraz yukarı koysanız ve kalabalık olmayan bir odaya, belki düzelebilir sorun 🤔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
bulunduğu oda çok fazla girilmiyor arada bi ve daha yüksek bir yerde koyamam maalesef
Kuşlarınız tedirgin olduğu sürece kuluçkaları sıkıntılı geçer, yumurtaları kırar, yavruyu beslenmez vs. Bu yüzden söylemiştim, o zaman mümkün olduğunca yem su vermek ve temizlik dışında kuşları rahatsız etmeyin kendi alanlarında güvende olduklarını bilsinler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aynen öyle Feyza kardeşime katılıyorum kuşları yükseğe alıp yuvaliktaki talaşlari çıkarın sadece plastigin oyuk kısmına bir tutam kadar yeterli olur

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
peki erkek kuşumu yuvalığa almamasını nasıl çözücez
Tedirginliği geçtiğinde alacaktır, şu an korktuğu için tepki veriyor. Kafesi yükseğe alıp bakarsınız, yaralayacak kadar kavga ederlerse kafesleri ayırırsınız birbirlerini görecek şekilde, erkeğin kafesine yuvalığı yakarsınız 15 gün kadar öyle kalırlar, sonrasında erkeğin olduğu kafese dişiyi koyarsınız daha rahat kuluçkaya yatarlar o zaman

Üst Alt