• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dişi Kuşun Yumurta Kesesi Dışarı Çıktı

Hastalık Belirtileri
Yumurtalıkta dışarı sarkma
Hastalık Belirti Tarihi
22 Eyl 2024
Kullanılan İlaç
Terramycin
Dişi kuşum dün akşam üzeri yumurta yaptı ve yumurta kesesi olduğunu düşündüğüm şey dışarı çıktı. Bu sabah 3 tane veteriner dolaştık ama bir şey yapamayacaklarını söylediler yalnızca antibiyotik krem verdiler. Şu an erkek kuşla ayrı kafesteler. Dışkısını yapabiliyor ve yem de yiyor ama biraz bitkin durumda. Zeytinyağı ile içeri ittik ve de düzeldi gibi oldu ama kendisi geri çıkartıyor. Verilen terramycin kremi sürdük. Hâlâ dışarda duruyor, ne yapmamız gerek? Acil yardımda bulunun daha kötü durumda olmadan nasıl iyileştirebiliriz ya da en azından Antalya'da yardımcı olabilecek bir kuşçu biliyorsanız bile yazın lütfen

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun o bölgesinin resmini atabilir misiniz ben de veteriner araştırayım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrar çıkarıtyorsa minik bir dikiş atılması gerekir. Kanatlı uzmanı bulmaya yada bu dikişi atabilecek bir veteriner bulmaya çalışın.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye

furkanbaba

Yeni Üye
Dişi kuşum dün akşam üzeri yumurta yaptı ve yumurta kesesi olduğunu düşündüğüm şey dışarı çıktı. Bu sabah 3 tane veteriner dolaştık ama bir şey yapamayacaklarını söylediler yalnızca antibiyotik krem verdiler. Şu an erkek kuşla ayrı kafesteler. Dışkısını yapabiliyor ve yem de yiyor ama biraz bitkin durumda. Zeytinyağı ile içeri ittik ve de düzeldi gibi oldu ama kendisi geri çıkartıyor. Verilen terramycin kremi sürdük. Hâlâ dışarda duruyor, ne yapmamız gerek? Acil yardımda bulunun daha kötü durumda olmadan nasıl iyileştirebiliriz ya da en azından Antalya'da yardımcı olabilecek bir kuşçu biliyorsanız bile yazın lütfen
Bugun aynısı benim kuşumada oldu ne yaptınız düzeldimi?

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Eski Konu ama Yine de Söylemem İstedim. Sizde Açıl Bir Kanatli Uzmanına Götürün. Benim Kizimda da oldu Dikiş Atıldı. Sizin Yavrunuzun da Muhtemelen Böyle Aynısını Yapacaklar. Geçmiş Olsun.

furkanbaba

Yeni Üye
Merhaba Eski Konu ama Yine de Söylemem İstedim. Sizde Açıl Bir Kanatli Uzmanına Götürün. Benim Kizimda da oldu Dikiş Atıldı. Sizin Yavrunuzun da Muhtemelen Böyle Aynısını Yapacaklar. Geçmiş Olsun.
Teşekkür ederim normalde yumurta sıkıştı sandık zeytinyağı falan sürdük çıkarsın diye organı çıktı bi tanıdığı götürdük içinde yumurtayı alabildi ama organı dışarda hayla işte şuan halsiz kafeste inşallah toparlar veterinere göturecegiz

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Rica Ederim. Bence Vakit Kaybetmeden Götürün. Dikiş Atılması Lazım Çünkü. Tekrar Geçmiş Olsun

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim normalde yumurta sıkıştı sandık zeytinyağı falan sürdük çıkarsın diye organı çıktı bi tanıdığı götürdük içinde yumurtayı alabildi ama organı dışarda hayla işte şuan halsiz kafeste inşallah toparlar veterinere göturecegiz
Rahim dışarda içeri itmelisiniz, mikrop kapar, elinizi sabunla yıkayıp fucidin krem ile itin yoksa çok zorda kalır, enfeksiyon ilerler