• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Kuşumun Yuvalık Merakı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar.
Dişi kuşlarımdan Limon bu aralar karanlık,kuytu köşeleri arayıp duruyor.
Yuvalığı korkmayıp alışsınlar diye kafesin üzerine koymuştum.İki gündürde onu keşfetmeye başladı. Dün ona çıkmaya çalışırken bugün yuvalığın giriş kısmını kemirmeye başladı. Kafesindeki kalamar kemiği, blok taşıda kemiriyor hatta kalamarı bir günde bitirmiş.

Daha önce yuvalığı takmıştım ama korkmuştu ondan, şimdi kızışmaya başladığı için ilgisini çekiyor anladığım kadarıyla.

Başlığı böyle yazdım ama benim sorunum başka. 😅 ( Başlığa ne yazsam bilemedim de.)
Limon, hem Bulutun hemde Boncuğun peşinden koşuyor ama Bulut'un pek umrunda değil dişiler, Boncukta arada pas veriyor ama Boncuk'un asıl ilgilendiği dişi Fıstık.Sürekli ona kur yapıp peşinden ayrılmıyor. Bildiğiniz aşk üçgeni yani. :)
Fıstıkta Boncuk'un kurlarına karşılık versede Limon gibi belirtiler yok. O yüzden Boncuk ve Limon u küçük kafese koyup yuvalık taksam Boncuk, Limon ile tamamen ilgilenir mi merak ediyorum.
İki erkek olsada ikiside Limonla ilgilenmeyince üzülüyorum kızıma. :)

Ekli dosyayı görüntüle 16693

Dünden beri böyleyiz. Yuvalığa yaklaşan diğer kızları yaklaştırmıyor yanına, sahiplenmiş galiba. 😅

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Taktım yuvalığı ama erkek onunla pek ilgilenmiyor, umarım dişi ikna eder onu. 😅

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 16748

Bugün kafesten çıkarmadım Boncuk ve Limonu. Durum bu. Fıstıkla tellerin arasından birbirlerine yem yedirmeye çalışıyorlar. Fıstık gidip gelip kafese konuyor,Boncukta dibinde bitiyor hemen ama saldığımda pek pas vermiyor Fıstık hanım. Böyle yasak daha tatlı mı geliyor ne. 🤣
Yanlış kızı mı attım kafese diye düşünüyorum ama elimde iş yapacak tek erkek o olunca mecbur koydum. Bir hafta deneyeceğim. Olmazsa ayrı odaya alıp bir hafta daha bakacağım duruma, o da olmazsa dişileri değiştiririm. Limon hanımda şansına küssün.😅

Boncuk özgür olmayı sevdiği için kafesten çıkart beni diyor,umarım alışır kafeste olmaya. :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Birde dişi yemliğin içindeki yemleri tabana döküyor.
Sabah baktığımda yem bitmiş sandım,yem koydum yeniden. Şimdi baktım, zilli kendisi döküyormuş eşeleyip aşağı atıyor,diyorum bende niye bu kadar sesli yem yiyor bu. Hemde o kadar para verdiğim yemi.🤣 İki yemlik vardı bunu çıkardım bakalım,inşallah diğerini de aynısı yapmaz.
Orayı yuvalık olarak mı görüyor içine mi girecek napacaksa artık. Yuvalık dışarıdayken onun yanındaydı hep,kafese takınca hiç gitmedi yuvalığa.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bizim tek kuştan çıkış maratonumuz böyle başlamıştı. Komşunun iki dişi kuşu vardı ikisinide bizim oğlana denemiştik. Onlar olmayınca sonra ikinci kuş yolu göründü 😂
Altıncıyı yavru istiyorum ben aslında.😅 Ama olmazsa ya alacağız ya da bizim kızı gelin vereceğiz. 🤣

Üst Alt