• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşumun olduğu eve erkek kuş almak istiyorum ama konuşmamasından korkuyorum

oguzkaan

Yeni Üye
Daha önce bir dişi bir erkeğim vardı ikisinin kafesleri bitişik duruyordu erkeği yavruyken başlayıp 3 ay boyunca uğraşmama rağmen konuşturamadım.Bundan da korkuyorum şuanda ama bu sefer kafesleri bitişik koymayacağım ikiside farklı odalarda olucak.

Evde bir tane dişi muhabbet kuşum var.
Bir tane de erkek muhabbet kuşu almayı düşünüyorum.
Ikisi farklı odalarda duracak.
Birbirlerini görmeyecekler ama tabi bagirirsalar birbirlerinin seslerini duyabilirler.
Eve yeni gelecek erkek kuş konuşurmu ve hiç ürkütmezsek elime gelip sevdirir mi sizce ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yetişkin bir kuşu eğitmek zor olur 3 ay da baktığınız kuşunuz nasıl konuşmadı onuda anlamadım büyuk ihtimalle büyudukce dişiyle ilgilendigi için ilgilenmek istememiştir sizinle. Ben 6 aylık konuşmayan erkek kuşu konusturmustum çünkü

oguzkaan

Yeni Üye
Yetişkin bir kuşu eğitmek zor olur 3 ay da baktığınız kuşunuz nasıl konuşmadı onuda anlamadım büyuk ihtimalle büyudukce dişiyle ilgilendigi için ilgilenmek istememiştir sizinle. Ben 6 aylık konuşmayan erkek kuşu konusturmustum çünkü
evet osebepten.Çünkü bir ondan önceki erkek kuşum 1 ayda 4 kelime söylemeye başlamıştı bence kesinlikle dişi ile sürekli ilgilendiğinden oldu

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Onunla ilgilendiği için sizle ilgilenmemis ister istemez

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bazı kuşlar konuşmayabiliyor yani şans meselesi bence bende erkek var uğraştım baya konuşturamadım. Eş tututturmadan konuşturabilirseniz konuşur bence. Eş olduğu zaman konuşmakla uğraşmıyor. Dişiyi alacağınız yere götürün kafese salma yapın kendi seçsin erkeği siz alırsanız anlaşamayabilirler. Alacağınız kuşu yavru alıp ele alıştırırsanız sevdirir ama genelde eş çiftlerde erkeğin büyük olması daha iyi olur diyorlar ne kadar doğrudur bilmem

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bazı kuşlar konuşmayabiliyor yani şans meselesi bence bende erkek var uğraştım baya konuşturamadım. Eş tututturmadan konuşturabilirseniz konuşur bence. Eş olduğu zaman konuşmakla uğraşmıyor. Dişiyi alacağınız yere götürün kafese salma yapın kendi seçsin erkeği siz alırsanız anlaşamayabilirler. Alacağınız kuşu yavru alıp ele alıştırırsanız sevdirir ama genelde eş çiftlerde erkeğin büyük olması daha iyi olur diyorlar ne kadar doğrudur bilmem
Çünkü dişi erkekten büyük olursa dişi zarar verir, erkek kuş biraz sönük kalır dişinin yanında. Yaşadığım için biliyorum 😆 Baskın taraf her zaman erkek olmalı

EnesGenç

Eski Forumcu
Eğer konuşturmak ve sevdirsin istiyorsanız yavru alacaksınız ben şahsen 1 aylık bir kuş aldim 2 3 hayat konuşma eğitimi verdim şuanda belki 45 50 den fazla kelime biliyor ve hala öğrenmeye calisiyor sevdirme konusundada yanaklarını kasittiriyir

Üst Alt