• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşumun bazı yumurtaları boş çıkıyor neden acaba?

kuşlarım46

Yeni Üye
Bu çiftimin daha önce çok yavrusunu aldım dolu 6 yumurta yapıyordu ama bul 2 ağız olacaak amaa 6 yumurtadan 3ü boş çıkıyor brnde altından aldım çifleşmeye devam etsin 6 tamamlasın diye gene yumurtlamış ama gene boş neden acaba her zamanki gibi beslenmeleri vitamin vs veriyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu çiftimin daha önce çok yavrusunu aldım dolu 6 yumurta yapıyordu ama bul 2 ağız olacaak amaa 6 yumurtadan 3ü boş çıkıyor brnde altından aldım çifleşmeye devam etsin 6 tamamlasın diye gene yumurtlamış ama gene boş neden acaba her zamanki gibi beslenmeleri vitamin vs veriyorum.
Boş yere altından alıp yatırmayın yumurtlatmayın kuşu
Takviyelerini verin
Dişi anaç çok yorgun düşer kalp krizi geçirebilir
Kalsiyum verin kalamar kemiği çok güzel besleyin
Sebze meyve mutlaka verin
3. Tur her zaman tehlikelidir unutmayın

kuşlarım46

Yeni Üye
Takviyelerini verin
Evse vitamin damlaları var kullanıyorum bir gün damla bir gün normal su veriyorum ekstra entrobic veriyorum yumurta maması haftada 1veya 2 defa kalamar kemigi de
Takviyelerini verin
Evse vitamin damlaları var kullanıyorum bir gün damla bir gün normal su veriyorum ekstra entrobic veriyorum yumurta maması haftada 1veya 2 defa kalamar kemigi de var kalsiyum kumu da var ama bazısı boş çikiyor neden acaba 6 da 6 yapan kuştu bunlar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evse vitamin damlaları var kullanıyorum bir gün damla bir gün normal su veriyorum ekstra entrobic veriyorum yumurta maması haftada 1veya 2 defa kalamar kemigi de

Evse vitamin damlaları var kullanıyorum bir gün damla bir gün normal su veriyorum ekstra entrobic veriyorum yumurta maması haftada 1veya 2 defa kalamar kemigi de var kalsiyum kumu da var ama bazısı boş çikiyor neden acaba 6 da 6 yapan kuştu bunlar
Yorgunluk, ve kaliteli sperm üretememek boş yumurtaya sebep olur😔erkeğin fotoğrafını paylaşır mısınız, tüy uzunluğu da engel olabilir, erkeğin popoya yakın tüylerini kesebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yuvalıktaki dişi tünekteki erkek paylaştım fotoğraf
Dişi kuş çakfazla bağışıklık kaybetmiş, uçuş tüylerini kaybetmiş daha da dökülecek, yumurtaları atın ve dinlensinler, güçlensinler, yoksa dişiyi kaybedersiniz, vitamin, mineral ve kalsiyum eksikliği çok fazla

kuşlarım46

Yeni Üye
Dişi kuş çakfazla bağışıklık kaybetmiş, uçuş tüylerini kaybetmiş daha da dökülecek, yumurtaları atın ve dinlensinler, güçlensinler, yoksa dişiyi kaybedersiniz, vitamin, mineral ve kalsiyum eksikliği çok fazla
Şuan 3 yavrusu var çikmak üzre nasıl atayım birde şu sorun var yumurtanın içinde yavru ölümü de oluyor daha önce hiç olmamıştı neden acaba

kuşlarım46

Yeni Üye
Yavruları çıkarsa altından alsam ben baksam olur mu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şuan 3 yavrusu var çikmak üzre nasıl atayım birde şu sorun var yumurtanın içinde yavru ölümü de oluyor daha önce hiç olmamıştı neden acaba
Yorgun kuşlarınız, bağışıklık düşük beslenme vitamin takviyesi yetersiz😔iyi zengin bir besleme programı yapın yavrular 15 günlük olunca babayı ayırın en az 3 ay dinlensinler
Anne yatmıyor artık çıkmak istiyor bakın böyle durumlarda kalp krizi riski %60-70 ilerde malesef
Anneler yuvalıkta ölüp telef oluyor

Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler
Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w /multivitamin
Bunları alın ve gün aşırı verin
Kuşlar eriyor malesef
2 günde 1 sebze ve yumurta maması yapın
3 tur yavru aldım anaçlarımdan maşallah hiç yorgunluk göstermediler, ellerimle besledim, temizledim, boş çıkmadı hepsini büyüttüler maşallah
Bunu takviyelere kaliteli yem, kalamar kemiğive sebze ile yaptım, 2 haftada kalamar kemiği bitiyordu
Daha 4 diyeceklerdi o zaman ölümler olurdu
Üstüne 3-4 ay dinlendirdim
Kuşlar çifleşti yumurta çıktı olmaz😔
3.tur bebeklerim hepsi sağlıklı şimdi Şehmus BAKIR hocamdalar, onlarında yavruları oldu
Kapalı şişe su verin yem sebze ve vitaminler
Siz ne kadar özenli bakarsanız onlar da üzülmez

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yavruları çıkarsa altından alsam ben baksam olur mu
İyice besleyin toparlar, dışarı çıkmayan anneye kavanoz kapağına mamayı koyup verin yuvalıkta yesin, darıyı yuvalığın içine bırakın beslemezse hasta olur
Peteğe ıslak havlu atın, nem olsun

kuşlarım46

Yeni Üye
Yorgun kuşlarınız, bağışıklık düşük beslenme vitamin takviyesi yetersiz😔iyi zengin bir besleme programı yapın yavrular 15 günlük olunca babayı ayırın en az 3 ay dinlensinler
Anne yatmıyor artık çıkmak istiyor bakın böyle durumlarda kalp krizi riski %60-70 ilerde malesef
Anneler yuvalıkta ölüp telef oluyor

Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler
Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w /multivitamin
Bunları alın ve gün aşırı verin
Kuşlar eriyor malesef
2 günde 1 sebze ve yumurta maması yapın
3 tur yavru aldım anaçlarımdan maşallah hiç yorgunluk göstermediler, ellerimle besledim, temizledim, boş çıkmadı hepsini büyüttüler maşallah
Bunu takviyelere kaliteli yem, kalamar kemiğive sebze ile yaptım, 2 haftada kalamar kemiği bitiyordu
Daha 4 diyeceklerdi o zaman ölümler olurdu
Üstüne 3-4 ay dinlendirdim
Kuşlar çifleşti yumurta çıktı olmaz😔
3.tur bebeklerim hepsi sağlıklı şimdi Şehmus BAKIR hocamdalar, onlarında yavruları oldu
Kapalı şişe su verin yem sebze ve vitaminler
Siz ne kadar özenli bakarsanız onlar da üzülmez
Bunların hepsi var hepsini kullanıyorum bir gün vitamin veriyorsam bir gün normal su veriyorum yumurta maması yapıyorum sebzeli bazen meyveli kalamar kemigi kum taşı hepsi var kafeste ben kuşun yatmamasını şuan da içeri sıcak yumurtalar da sıcaktır diye düşünmüştüm

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bunların hepsi var hepsini kullanıyorum bir gün vitamin veriyorsam bir gün normal su veriyorum yumurta maması yapıyorum sebzeli bazen meyveli kalamar kemigi kum taşı hepsi var kafeste ben kuşun yatmamasını şuan da içeri sıcak yumurtalar da sıcaktır diye düşünmüştüm
Yumurtalar sıcak olmaz, anne yatınca ısınır ve inanın sıcaktan değil, lütfen siz mamayı yuvalığa bırakın ve yesin bağışıklık düşmesin iyce🤲

kuşlarım46

Yeni Üye
İyice besleyin toparlar, dışarı çıkmayan anneye kavanoz kapağına mamayı koyup verin yuvalıkta yesin, darıyı yuvalığın içine bırakın beslemezse hasta olur
Peteğe ıslak havlu atın, nem olsun
Yumurtalar sıcak olmaz, anne yatınca ısınır ve inanın sıcaktan değil, lütfen siz mamayı yuvalığa bırakın ve yesin bağışıklık düşmesin iyce🤲
Tamamdır teşekkürler

Üst Alt