• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Dişi kuşum yuvaya dışkılıyor

Kayraden

Yeni Üye
Merhabalar dişi sultan papağanım ve erkeği 10günden beri kuluçkadalar fakat ikisinden biri yuvaya dışkılıyor 1 yumurta varken temizledim ama suan kuluçkadalat ve leş gibi yuvaları sizce ne yapmam gerek tavsiye verirseniz çok sevinirim 🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba bu konuda @Demet bükay ablayı etiketliyorum. Diğer tecrübeli arkadaşlarım da konunuzu gördüklerinde yorumda bulunurlar. 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar dişi sultan papağanım ve erkeği 10günden beri kuluçkadalar fakat ikisinden biri yuvaya dışkılıyor 1 yumurta varken temizledim ama suan kuluçkadalat ve leş gibi yuvaları sizce ne yapmam gerek tavsiye verirseniz çok sevinirim 🙏
Tek ve %100 sonuç kedi kumu👍mis gibi istedikleri kadar dışkılasın anında içine hapsediyor, kokuda yok, 3-4 günde temizliyorum, kafes zeminini 1 hafta bazen 10 gün hiç dışkı görünmüyor, ayrıca kuşlar, bebekler de kumu yemiyorlar, tabi büyüdükçe daha rahat oluyor
İlk yuvalığı taktığımda bir yemlik kum serpiyorum, 1 dk falan kapağı açık bekliyorum tozu uçunca kapatıyorum, yumurtalar da kaymıyor ordan oraya çok rahat kesinlikle tavsiye ederim 😊👍
Ayrıca yaz ayı koku sıfır denecek kadar az 👍
Granül dışkı oldukça kokuyor malesef

Kayraden

Yeni Üye
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Şuan ne yapmalıyım sizce elimden yedek folluk var kesi kumu ile hazırlayıp değiştiriyim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Şuan ne yapmalıyım sizce elimden yedek folluk var kesi kumu ile hazırlayıp değiştiriyim
Rica ederim
Değiştirin 😊
Eğer ki büyük folluk ise 1,5 yemlik kum yeterli olur, sakince paniklemeden yapın, boş folluğu hazırlayın👍son olarak yumurtaları alın ve hemen yerleştirip yerine asın

Kayraden

Yeni Üye
Yuvayı terk ettiremedim rahatsız ettim ama çıkmadılar benim sultanlar inanılmaz yabani inşallah yumurtalarını kırmazlar 😂 çıkınca dediğinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim iyiki varsınız 🙏🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yuvayı terk ettiremedim rahatsız ettim ama çıkmadılar benim sultanlar inanılmaz yabani inşallah yumurtalarını kırmazlar 😂 çıkınca dediğinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim iyiki varsınız 🙏🙏
Rica ederim, minik can dostlarımız da iyi ki var, ve ilgili, sevgi dolu aileleri de sizler gibi iyi ki varsınız 😊🤲

Üst Alt