• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Dişi kuşum uçamıyor

pnrhnm

Yeni Üye
Dişi kuş aldım ilk zamanlarda ucuyordu ama sonra farkına varamadım. Bi anda uçamaz oldu. Denedim ama olmadı o zamanlarda şişliği yoktu. Ben ona yol yaptım yukarı çıksın yerde durmasın oyun olsun uçamıyor üzülmesindiye neyse. Komando gibi bi iki saniyede baya hızlı cıkıyor tavana kadar yaptığım yollardan. Kuşumun bi hastalığı yok hastalıktan kastım halsizliği ishal iştahsızlık dışkı değişimesi yok iki senedir ucamıyor bu sayfayı buldum bi sormak istedim. Kanatları dökülmüyor o döngü çok az oluyor ve kanat tüyleri yıpranmış gibi ve seyrek gecer aylarda fark ettim boynuna doğru hafif bi sislik var yuvarlak küçük değil geniş ve hafif kilo aldığı içinmi bilemedim. Bu kuşumun uçma imkanı varmı? Vitamin aldım ama tam kullanım söylenmediği için suyuna katıyorum öyle içiyorumlar

Ahmet Selim

Aktif Üye
Yardımsever üye
Dişi kuş aldım ilk zamanlarda ucuyordu ama sonra farkına varamadım. Bi anda uçamaz oldu. Denedim ama olmadı o zamanlarda şişliği yoktu. Ben ona yol yaptım yukarı çıksın yerde durmasın oyun olsun uçamıyor üzülmesindiye neyse. Komando gibi bi iki saniyede baya hızlı cıkıyor tavana kadar yaptığım yollardan. Kuşumun bi hastalığı yok hastalıktan kastım halsizliği ishal iştahsızlık dışkı değişimesi yok iki senedir ucamıyor bu sayfayı buldum bi sormak istedim. Kanatları dökülmüyor o döngü çok az oluyor ve kanat tüyleri yıpranmış gibi ve seyrek gecer aylarda fark ettim boynuna doğru hafif bi sislik var yuvarlak küçük değil geniş ve hafif kilo aldığı içinmi bilemedim. Bu kuşumun uçma imkanı varmı? Vitamin aldım ama tam kullanım söylenmediği için suyuna katıyorum öyle içiyorumlar
Merhaba kuşun fotoğrafını atar mısınız kanatlarını özellikle şişlik derken neyden bahsediyorsunuz hiç kanat çırpmıyor mu

pnrhnm

Yeni Üye
Parmağımın altında yağ bezesi gibi bi yumuşak şişlik var demek istedim
Kanat çırpıyor eskiden uçtuğu için yine ucacağını sanıp atlıyor çok zıplıyo ama artık oda pes etti diğer kuşların peşine atlamıyor tırmanıyor. Bu arada kuşum bütün gün orada serbest kafeste durmuyor ama genç diye almıştık sanırım bayağı yaşlı.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yeşil tüylerinin olduğu kısımda mı şişlik var. Eklediğiniz fotodan bir şey anlaşılmıyor. Net şekilde videosunu görebilir miyiz. Kuş kaç gram.

pnrhnm

Yeni Üye
Yeşil tüylerinin olduğu kısımda mı şişlik var. Eklediğiniz fotodan bir şey anlaşılmıyor. Net şekilde videosunu görebilir miyiz. Kuş kaç gram.
Hayır görünürde bi şişliği yok ellediğinizde hissedebiliyoruz gözle görülür bi yara değil boynumu oluyor o orada iki kanat arası gibi yeşilin üst kısmında ama o yeni oldu ondan öncede uçamıyordu. Malesef gramını bilmiyorum tartım hiç yok. Video yarın çekmeye çalışırım çok hareketli cekebilirmiyim bilmiyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hayır görünürde bi şişliği yok ellediğinizde hissedebiliyoruz gözle görülür bi yara değil boynumu oluyor o orada iki kanat arası gibi yeşilin üst kısmında ama o yeni oldu ondan öncede uçamıyordu. Malesef gramını bilmiyorum tartım hiç yok. Video yarın çekmeye çalışırım çok hareketli cekebilirmiyim bilmiyorum
Şişlik harici gerekli takviyeleri düzenli veriyormusunuz? Konumunuz İzmir gözüküyor isterseniz @Aslı Ö. ve @EzgiA arkadaşımın önereceği bir kliniğe gidip hekime muayene ettirin.

pnrhnm

Yeni Üye
Multivitamin veriyorum yumurta mamasının kendim yapıyorum taze veriyorum arada salata marul veriyorum benimle birlikte oldukları için bunlar haftada bir falan diye bi düzenleri yok havalar soğuk veya sıcak baktım yorgunlar o şekilde yapıyorum ben hasta olunca onlarda hasta oluyor 😣 4 kuşum var hepsi özgürler odam onları kafesi bu söylüyorum kanat tutulması yok sadece tüy dökümünü diğer kuşum kadar tam yapmıyor yapıyor ama bt amini kullanayım diğerlerinide inceleyeceğim. Bu vitaminleri tüm kuşlarıma da kullanmamda bi sakınca varmı. Malesef veterinere gidemeyebilirim cünkü calışmıyorum onlarda çok pahalı ben sadece kuşumun kaliteli yaşamasını istiyorum bilemem tabi ama bi rahatsızlığı yok kilosu var tabi ucmadığı için zamandan bu yana aldı. Neyse teşekkür ederim hepinize ilginiz için

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tabi ki zaten rutin olarak hepsine düzenli bir takvimde kullanmalısınız.

Üst Alt