• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşum sinirli neden

belinayates

Yeni Üye
Merhabalar benim bir tane dişi bir tane de erkek kuşum var eşleşsinler diye aldık eşleşdilerde fakat dişi kuşum başta hiç ilgilenmedi ama o zaman daha 4 aylıktı şimdi 8 aylık bir kaç hafta önce kızana girer gibi oldu ve genelde erkek kuşum kur yapar peşinde dolanır ama dişi kuş kur yapmaya başladı yuvaya da giriyorlar fakat kuyruk kaldırma yok sonrasında tuvaletleri büyümeye başladı ama çiftleşme yok eminim fakat dişi kuş bu hafta erkeği vurmaya yem yemesine su içmesine bile karışır oldu kalamar kemiği ve gaga taşını da kullanıyor ama popoda yumurta belirtisi yok sadece tuvaleti büyük ve gaga taşı fln kullanıyor ne yapmalıyım son zamanlarda çiftleşme istemiyor aksine sinirli ve erkeği umursamıyor

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar benim bir tane dişi bir tane de erkek kuşum var eşleşsinler diye aldık eşleşdilerde fakat dişi kuşum başta hiç ilgilenmedi ama o zaman daha 4 aylıktı şimdi 8 aylık bir kaç hafta önce kızana girer gibi oldu ve genelde erkek kuşum kur yapar peşinde dolanır ama dişi kuş kur yapmaya başladı yuvaya da giriyorlar fakat kuyruk kaldırma yok sonrasında tuvaletleri büyümeye başladı ama çiftleşme yok eminim fakat dişi kuş bu hafta erkeği vurmaya yem yemesine su içmesine bile karışır oldu kalamar kemiği ve gaga taşını da kullanıyor ama popoda yumurta belirtisi yok sadece tuvaleti büyük ve gaga taşı fln kullanıyor ne yapmalıyım son zamanlarda çiftleşme istemiyor aksine sinirli ve erkeği umursamıyor
Çok küçükmüş 4 aylık kuş zaten yavrudur şu an bile bana göre daha yavru aslında. En verimli çiftleşme 1 yaştan sonradır. Şu an kızgınlıkta olabilir kuşların resmini görebilir miyiz ☺

belinayates

Yeni Üye
Erkek kızgınlıkta fakat dişinin ceresi kahverengi oluyor fakat 2 gün sonra tekrar beyazlaşıyor ve çiftleşmelerine ben karar veremiyorum haliyle 1 yaşını beklemiyecek gibi görünüyor ama erkeği dövüyor ve kovuyor halbuki 1 hafta önce yanından ayrılmıyordu şuan fotoğrafları yok sabah olunca atarım tuvaletini de atsam yumurta durumu hakkında bilgi verebilirmisinz

belinayates

Yeni Üye
Sarı erkek gri olan dişi ,dişi kızana girince ceresi kahverengi olmuyor onun kafasına nasıl eserse öyle davranıyor tuvaletlerde sağdaki erkeğin soldaki de dişinin ya fotoğraf attım ama görünmüyor

Üst Alt